Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 13 juni 2010

VM-bollens första mål

England tappade ledningen mot USA efter ett slumpskott som målvakten Robert Green tappade in. Skottet var inte särskilt väl anlagt och var ett typiskt "alibiskott" - ett skott när man i brist på andra alternativ skjuter ur ett uselt läge eller ur fel kroppskoordination.
Green gick ner på ena knäet och skulle bara stöta ut bollen med händerna men bollen träffade mer på högersidan av handskarna och slank förbi Green.

Det såg billigt ut men samtidigt så beskriver situationen precis det som alla berättar om VM-bollen som en oberäknelig liten krabat. Bollen vobblar och far i luften på ett riktigt obehagligt sätt. Jag tror att alla som någonsin sparkat till en volleyboll riktigt hårt kan förstå hur bollbanan för VM-bollen blir.

Hittills har vi sett väldigt många som har laddat för kung och fosterland när de har skjutit och skotten har landat någonstans i borte Mongoliet. När skyttarna börjar vänja sig kommer de mer och mer att bara lägga in bollen på mål och då kommer vi att få se målvaktsmissarna oftare och oftare.

Så döm inte Green för hårt. Hans miss var bara den första i raden av många som kommer att följa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar