Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 17 juni 2010

Au Revoir France

Näpp, det gick inte att spela med handbromsen i och nu flög fransmännen ur VM kvickare än vi hann säga reklambyråman.

Ja, alltså, jag har för mig att Raymond Domenech egentligen är en gammal reklamare som fått i uppdrag att leda landslaget. Fast så mycket ledarskap ser man ju inte prov på från hans sida. Och det har vi ju aldrig gjort.
Vid förra VM räddades han av Zinadine Zidane men den här gången fanns det ingen räddande riddare eller Ribery. Den lille kvicke kantliraren Ribery har förresten varit usel i två matcher och en riktig besvikelse.

Men det som allra mest präglat Frankrikes spel har varit obeslutsamheten och avsaknaden av linjer i spelet. De har inte åstadkommit någonting vettigt i anfallsväg utan bara spelat runt i ett gigantiskt tomrum.

Domenech startade denna gång med Anelka, Gouvou och Ribery längst fram. Thierry Henry fick inte plats i startelvan. Sedan bytte Domenech ut Anelka mot Gignac och Gouvou mot Valbuena. Det tredje bytet utnyttjade inte Domenech alls.

Thierry Henry fick därmed inte en enda sekunds speltid.
Gignac som knappt hittat nätet det senaste halvåret ansågs som ett bättre alternativ att byta in. Gouvou var totalt osynlig den tid han var inne. Anelka såg väldigt tung ut idag liksom han gjorde mot Uruguay. Valbuena spelar i Marseille och han är väl bitvis en kul spelare men inte idag.

Märkligt att Thierry Henry på typ femton månader gått från att vara en av världens främsta anfallare till att anses som en nobody som får bära vatten åt en drös anfallsnollor - Bojan, Pedro, Jeffren i Barcelona och Gouvou, Anelka och Valbuena i landslaget. Hur är det möjligt?

I våras spelade Henry en match som central anfallare i FC Barcelona och plötsligt var det som att han hittade hem igen efter att ha ökenvandrat på kanten i ett år.
Matcherna därefter var han åter utskuffad på kanten och blek.

Frankrike som inte gjort ett mål i VM tycker alltså att de har tre andra anfallare som är vassare än Henry. Hm. . . ja ja, de har ju, som sagt, inte gjort ett mål på 180 minuter.

Inte bästa matchen men skön musik. . . .


Lite mer skön musik och fotbollsgodis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar