Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 5 juni 2010

Gamle innebandyräven Sam Larsson härjar på de gröna fälten

Kunde inte låta bli att lägga ögonen på "Bara bens" matchreferat från U19-matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF där Sam Larsson omnämns.

Sam Larsson spelade innebandy tills i januari 2010, tror jag, innan han verkar ha valt fotbollen fullt ut för en tid. Troligen gör han som Henke Larsson och återvänder till sporten om sisådär 15 år.

Sam var på innebandyplanen en otroligt spelskicklig och teknisk lirare som förde matcherna helt på egen hand. Eftersom vi mötte hans lag IBK Älvstranden ungefär tusen gånger så visste vi vad han kunde åstadkomma men det var ändå näst intill omöjligt att hejda honom. När dessutom tränaren, pappa Bosse, matchade honom mycket så inser ni ju hur tufft det blev för motståndarna.

Sedan denna säsong så spelar Sam, fostrad i Zenith, i IFK Göteborgs utvecklingslag och han verkar göra det riktigt bra.
Såhär skriver "BaraBen": "* Sam Larsson och Andreas Petersson var IFK Göteborgs absolut starkaste anfallsvapen ikväll. Sam Larsson lyckades frispela sina medspelare vid några tillfällen och med lite mer skärpa hade Blåvitt kunnat dryga ut sin ledning snarare än att vara nära att tappa den. " och "Sam Larsson gör en riktigt bra match ikväll, där han är smått fenomenal stundtals. Han har en säregen förmåga att i trånga utrymmen med mycket ben runtomkring sig ändå hitta luckor att lägga bollen i för medspelarna.
- Han har en sån enorm blick för spelet. Hade storebrorsan (Daniel Larsson i MFF, red anm) haft samma speluppfattning i kombination med sin snabbhet hade han spelat i Juventus idag, skämtade Eijlert Björkman efter matchen."


Sam gjorde ett mål i matchen som IFK Göteborg vann med 3-1.

Det låter lite som att han spelar fotboll på ungefär samma sätt som han spelade innebandy och då kan vi ha en svensk Xavi på gång.

Jag hoppas på att få anledning att skriva mer om Sam Larssons bedrifter på fotbollsplanen i framtiden.

När det gäller Eijlerts jämförelse med storebdrodern så verkar det ju för Daniel som att det snart blir en italienflytt även om det kanske inte är just Juventus som är ute efter honom. Alla svenska lirare måste ju gå igenom "fotbollstrappan" först - Allsvenskan-Holland/Danmark-Frankrike/Italienskt mellanlag-Storklubb.

Daniel var för övrigt också en superbra innebandyspelare.



















Tack till Bara Ben som är en ypperlig fotbollsblogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar