Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 18 juni 2010

Nu vet vi varför Rivaldo hamnade i Grekland

Minns ni spelaren som skulle göra målen för Brasilien vid VM 2002 i Sydkorea/Japan - Rivaldo. Han var killen som utsågs till världens bäste fotbollsspelare 1999. Annars var han en spelare som sköt snabbt och gärna. Så fort bollen kom i närheten så drog han till så det ven om det.

2002 skulle han kröna sin karriär med en VM-krona och titeln som VMs skyttekung. Trodde han och många andra. Det blev inte riktigt så. Istället skämde han ut sig så illa att begreppet "Att göra en Rivaldo" föddes. Dvs att köra med värsta klassens skådespeleri för att få en fördel samtidigt som hela världen tittar på och dömer ut agerandet.
Rivaldos VM blev totalt misslyckat och han kom aldrig tillbaks till de stora arenorna efter sitt skådespeleri.

Efter tiden i FC Barcelona gjorde han en säsong i Milan, ett par matcher i Cruzeiro innan han landade i Grekland. I Grekland fick han sedan en ny skara fans som hyllade honom. Han blev så hyllad att man numera i Grekland tror att det är tillåtet att ohejdbart filma och agera för att få fördelar i spelet.

Av Greklands insats i VM så tror jag att det även startades fotbollsskolor som är helt inriktade på fusk och filmningar. Överstepräst för dessa skolor är Otto Rehagel som åker omkring och predikar defensivspelets lov. Efter det är spelet i Grekland så defensivt att man i grekiska ligan har vattenkanoner på arenorna för att försöka få lagen att gå lite mer offensivt annars står det elva man i varsitt straffområde och sparkar bollen mellan målvakterna.

Nu börjar ju Otto Rehagel att bli lite gammal så den som tar över efter honom blir Lars lagerbäck som är general över att indoktrinera spelare till att tro att de inte duger till annat än att sparka bollen över sidlinjen.

Se mästaren och lärjungen. Sedan kan man ju fundera över vad både turken och nigerianen sysslar med. Rött kort till allihop!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar