Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 29 juni 2010

Du, Ronaldo och huvudjägarna

Tänk dig att du råkade ha hamnat på Borneo och där förirrade dig i långbåt upp på Mahakamfloden och långt in i urskogen mötte dajaker, alltså ursprungsbefolkning. En urbefolkning helt avskild från vår vanliga värld.

På något vis hade du fått med dig en sändare som kunde ta emot satellitsändningar till din laptop.

Eftersom du nu mötte urbefolkningen som inte skulle veta någonting om omvärlden så skulle du imponera på den genom att visa det fräckaste som den övriga världen kan erbjuda.

På malaysiska skulle du berätta att världens främste fotbollsspelare, det närmaste en gud som människan kommer, skulle spela i kvällens match.
Du skulle berätta om de underverk som spelaren uträttat i historien och du skulle se hur urbefolkningen med stora intensiva ögon följde dina rörelser och varje liten knyck du gjorde under berättelsen. Du skulle spänna armarna och sträcka ut dem längs sidorna och visa på hur guden bildade staty (Visserligen i en reklamfilm men ändå).
Livligt skulle du fortsätta berättelsen om hur barn och vuxna tog efter gudens rörelser och att det föddes tusentals barn som bar hans namn.

Spänningen var skulle vara stor där framför din laptop där hela stammen skulle se på denna gud.

Kvällen råkade vara den 29 juni 2010 och VM i fotboll pågick.
Spanien skulle möta Portugal.

Efter matchen grillade urbefolkningen.
Uppspänd ovanför den öppna elden skulle du hänga. . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar