Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 27 juni 2010

USA föll men det gör inget

Innan matcherna igår skrev jag att jag höll på USA och Uruguay.

Båda lagen svarade upp mot förväntningarna spelmässigt och bjöd på underhållning in i det sista.

Uruguay spelade en lustig match mot Sydkorea där det var som att lagen växlade mellan att vara bra och att vara dåliga. De var aldrig bra eller dåliga samtidigt.
Diego Forlán är dock ALLTID bra.
2002-2004 spelade han i Manchester United och fick väl för det mesta bara hoppa in då och då. I Villareal och Athletico Madrid har han därefter gjort mål i varannan match. Det senaste i Athletico och landslaget har han varit helt strålande. Varför lyckades han aldrig i United egentligen?

Sydkorea och Park Jisung spelade i alla fall riktigt bra bitvis men slutade med sin offensiv när de väl kvitterat och tyvärr straffade det sig. Luis Suarez kom loss på vänsterkanten och knorrade in ett snyggt 2-1-mål.

******************************************************************************
Ghana var ett av mina favoritlag vid förra VM.
I matchen igår höll jag på USA eftersom de hittills under VM spelat en attackinriktad fotboll hela tiden. Att USA också haft extrem otur med ett antal domslut har också bidragit till mina sympatier.

Sedan finns det en detalj till med USA.
När deras spelare blir fällda så försöker de ta emot sig med armarna för att inte slå i ansiktet i gräset. De faller oftast med lite krum rygg och ganska ofta glider fötterna längs med gräset när de blir sparkade.

För en filmare så ser det annorlunda ut.
När en filmare blir fälld slänger han upp armarna i luften?!
Jajamen, det låter ju helt sjukt. Ja, alltså, ända sedan barnsben har man ju tagit emot sig med händerna om man fallit, eller hur?
Inte ens när man föll med cykeln klarade sig händerna utan man skrapade ju upp dem när man tog emot sig mot backen.
Om man försöker ta emot sig med händerna så är det också väldigt svårt att svanka med ryggen så som en typisk filmare gör.
Till sist. Om du blir sparkad på ena benet från sidan så lär ju din fot svänga åt det hållet, längs backen eller lite ovanför, men inte fa-an åker foten upp mot arschlet på dig som den gör för en typisk filmare.

Nu gick Ghana vidare igår efter ett sedvanligt energirikt ingripande av Asamoah Gyan som resulterade i 2-1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar