Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 13 juni 2010

Inget lag imponerar ännu

Nu har vi sett VM-premiärerna för Argentina, England och Frankrike.
Tre lag späckade med världens bästa spelare men inget av lagen har övertygat.

Ok, vi får väl ge dem en chans innan vi dömer ut dem. Premiärmatcherna brukar ju vara lite darriga och de på papperet sämre motståndarna brukar vara extra taggade. Att förstöra för en nervös favorit är ju också lättare än att själv behöva skapa något.

Argentina spelade ju väldigt bra första kvarten och hade en del chanser som avstyrdes av Nigerias duktige målvakt Enyema som var grym.
Efterhand så plockade Lagerbäck in lite mer offensivt folk i laget och då gick det bättre för Nigeria. Såhär i efterhand undrar man ju var Odemwingie, Martins och Uche gjorde på bänken så länge.
Men det är ju tyvärr klassiskt Lagerbäck att spela defensivt mot bra motstånd. Han har inte lärt sig ett skit om coachning ännu.

Mot lag som Argentina, Brasilien och FC Barcelona ska man behålla bollen och förlägga spelet på kanterna på deras planhalva. Att spela ut bollen och bara tjonga iväg den håller inte i längden. Nu när de offensiva spelarna kom in kunde Nigeria skapa chanser framåt just därför att Argentina inte är uppbyggt för att återerövra boll. De saknar just Cambiasso och Zanetti som kan ägna sig åt det.

Veron ser faktiskt pånyttfödd ut och han ÄR bra. Tyvärr fick han aldrig den europakarriär han önskade. Gutierrez blev rundad ett antal gånger av Yakubu. Mascherano syns knappt i matcherna. Messi var riktigt bra medans Higuain var usel.

Frankrike är bara en stor gåta.
Hur kan så många bra spelare vara så otroligt bleka tillsammans?

I England var Gerrard bra men sedan vet jag inte om det går att säga någon som klev fram. Glen Johnson klev i och för sig fram på sin kant ett par gånger. Lampards mest bestående grej var att han drog en frispark 30 meter över. Rooney gjorde väl inte heller bort sig men han togs också hårt några gånger.

En spelare som varit riktigt bra hittills är Uruguays Diego Forlán. Han påminner om Henke Larsson i sin spelstil och är så mycket mycket mer än bara en målskytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar