Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 27 juni 2010

Silly season i fotbollsvärlden

Än Zlant han hit och än Zlant han dit.
Spekulationerna flyger över världen och sprids med internet snabbare än ljusets hastighet. Mitt i alltihop sitter huvudpersonen, Zlatan Ibrahimovic, helt tyst.
Firar han måhända sommar i Stockholms skärgård?

De senaste veckorna har det även varit knäpptyst ifrån Mino Raiolas håll.
Tystnad från det hållet brukar betyda att ingenting är på väg att hända.
Därför kom gårdagens rykte om att Barcelona kommer att behålla Zlatan inte som någon överraskning.

OM Zlatan stannar hoppas jag att han får lite utrymme att röra sig på banan för att ha lite boll istället för att bara stå mitt i gröten och vänta på instick eller långa och oftast uselt riktade inlägg från Dani Alves. Får Zlatan röra på sig gör han ännu större succé än han gjorde i början av serien.

Det har snackats om bytesaffärer mellan Zlatan och Robinho och Zlatan och Torres. Problemet med dessa affärer är att varken Manchester city eller Liverpool spelar i Champions league till hösten. Liverpool kommer nog inte att vara där igen på många år.

Förresten så har både Robinho och Torres varit rätt bleka under VM. Robinho började bra och var bäst i Brasiliens första match men därefter har han fallit in i ett ineffektivt fotlyftande och dribbland utan mening. Världens bäste spelar på tre meter typ.
Torres ser ut som farfar när han klev upp ur sängen dagen efter en dags skogsarbete.
Han behöver komma i matchform den killen. Kanske i nästa match.

Milan är ännu en klubb som jobbar på transfermarknaden. De är sugna på att få in både Luis Fabiano och Zlatan. Helt klart ett anfallspar som skulle vara fruktat. Nu pratas det också om att Milan, för att få löeutrymme, ska göra sig av med Ronaldinho och då låter ju Milan betydligt blekare. I de matcher jag har sett med Milan så har Ronaldinho varit lysande tillräckligt många gånger för att kunna sägas tillhöra den absoluta världstoppen fortfarande. Hade han haft Fabiano och Zlatan framför sig hade Milan öst in mål. Pato, Huntelaar och vad nu forwards i Milan har hetat under säsongen är ju tyvärr inte de skarpaste avslutarna i fotbollsvärlden.

En annan klubb där det ännu är lugnt är Real Madrid och Mourinho.
Zlatan till Real Madrid i augusti?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar