Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 18 juni 2010

Roooååååhnej Rooney

Excuse me we´re british.

England eller Frankrike, är det någon som kan se skillnad på dessa lag?

Det verkar inte bli dinosauriernas VM kan vi ju i alla fall konstatera.
Tillsammans med Italien är England och Frankrike VMs största besvikelser.

Hur låter journalistdrevet om Capello nu måntro?
De var ju inte precis nådiga mot Sven-Göran Eriksson när det begav sig.

Hur bra går det nu då för Capello och killarna?
Tja, spelmässigt ser det bedrövligt ut.
Det springer runt ungefär ett par miljarder i spelarvärde på banan och de gör bort sig. De snubblar på bollen, sparkar i backen, missbedömer passningar och skjuter ner kråkorna från kyrktornen och är bara så jävla dåliga att man skäms å deras vägnar.
Och då har jag bara tagit upp de individuella delarna.

Lagmässigt är det som att de aldrig sett varandra.
De kom troligen till Kapstaden i morse och värmde upp individuellt på varsitt håll utanför banan. Tre minuter innan inmarschen fick de sina matchställ och då gick de väl omkring inne i omklädningsrummet: "Hello there old chap. Nice to see you. You might have seen me on the telly but anyway my name is Steven Gerrard. . . and you are?" "Well hello there jolly good fellow, my name is Frank Lampard and i´ll be the other idiot kicking the ball as far as i can from the goal..."

Hmm...nåja, så illa var det kanske inte. De har nog sovit sked i natt.

Men mitt i smeten stod i alla fall "Stoneface" Capello.
Italienaren som höjts till skyarna efter att britterna tagit sig till VM från tidernas simplaste kvalgrupp.
Det han har åstadkommit är att han har kopierat Sven-Göran Erikssons lag med några få undantag. Sedan har han kryddat det med lite blixtar och dunder och skrämseltaktik gentemot spelarna. lagom inför VM fick han stora spelet mot både reportrar och ditt och datt och visade stor pondus.
Lagom till kvällens match petade han målvakten Green och byggde på spelarnas känsla av otrygghet. "Gör inga misstag i mitt lag för då är du körd" sa valet av målvakt när Capello petade Green och satte in David James.

Rooney på topp går ju inte att peta men har England verkligen ingen vassare forward än Heskey att kasta in vid Rooneys sida?
Det är ju inte svårt att förstå varför Sven-Göran Eriksson valde att leta fram en junior som Theo Walcott inför VM i Tyskland för fyra år sedan.

Kanske är det den tidiga VM-resan som nu gjorde att Capello valde att symboliskt peta Walcott som siste man. Bara för att liksom visa på skillnaden mellan sig själv och Sven-Göran Eriksson.

På väg ut ur arenan skällde Rooney mot TV-kamerorna: Fint att bli utbuad av sina egna fans...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar