Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 13 mars 2010

Vart tog den lilla lilla knatten vägen. . .

Sitter här och tittar på mitt senaste inlägg om armenierna och kikar samtidigt lite på siffrorna inför grabbens match senare idag. Hur ligger Frölunda till gentemot Älvstranden och sådär.

Kikar också in på lite poängligor som Gibf presenterar.

Det är nästan lite vemodigt att kolla in listorna på namnen man ser där i 90-91-serien och tänka på alla de där matcherna man har sett med knattarna så länge.

91-laget var hela tiden en ledstjärna för oss i Frölunda IBKs P93-lag.
Båda lagen gick långt i olika cuper och Niklas Theodorsson var en ledare i klubben som tog ansvar för att föra ut sin kunskap om innebandysporten till oss andra som var mer av innebandyföräldrar. Niklas coachade ju länga laget iförd kostym och slips av någon anledning som jag inte längre minns men det var stiligt.

I laget har det florerat många spelare men några som funnits med ett tag är Jonatan Persson vars pappa var grabbens förste tränare, Patrik Acurio, Jakob Zetterquist, Hampe Gustavsson, Simon Säre, Henrik Johansson, Jakob Sjögren, Daniel Pettersson, Johan Lindström, Adam Berg,Kim Alexandersson, Patrik Lindström Jacobsson och kaptenen David Gudmunds.
Några har bara varit med sedan kanske 2005 men det är ändå fem år av ungdomsidrott och det är en evighet på sitt sätt.
Flera av 91:orna spelar redan nu i Frölundas A-lag och nästa säsong är spelarna definitivt seniorspelare. Några killar har slutat med innebandy helt och hållet och andra har bytt klubb såsom t.ex. Hampe Gustavsson. Andra vet jag är på väg att lämna klubben och det ryktas om nya klubbar för ett flertal av ovanstående spelare och ytterligare några som kommit senare. Spel i högre divisioner hägrar för många och att Frölunda inte lyckats med avancemang sliter på tålamodet för de unga.

Andra spelare har både kommit till Frölunda IBK relativt sent i sammanhanget och bytt klubb och sedan hunnit byta klubb igen såsom t.ex. Dima Wollding som numera, via Zenith, huserar i IBK Göteborg igen.

Att många av spelarna är riktigt duktiga står helt klart.
91-laget har riktiga stjärnor i Emil Kronaas, Anton Jigborg, Sebastian Nilsson, Patrik Lindström Jacobsson , Simon Säre och Henrik Johansson. Längst bak vaktar kanske världens elegantaste målvakt, Jakob Sjögren.
Laget hade också en spelare som hade blivit en riktigt riktigt bra back i Patrik Östling men skador har stoppat upp innebandykarriären. Även Patrik Acurio har varit en jättebra back genom åren.

Nu är det bara några få matcher kvar denna säsong och jag kan inte låta bli att fundera över var alla dessa spelare håller till nästa säsong. Förhoppningsvis, för klubbens räkning, stannar de flesta kvar i Frölunda så klubben kan få utvecklas lite till. Att det finns kapacitet har man ju visat bitvis under säsongen. För någon vecka sedan var man bara 1 minut och 22 sekunder ifrån att slå serietvåan Backadalen t.ex.
Annars har ju representationslagets säsong präglats av att många spelare varit nya och att andra har skadats och det har mest varit ett elände. Tidigt tappade man också härföraren Axel Wallin till IBF Göteborg där han spelat 18 matcher och gjort 18 poäng. Klart att det känns att tappa en sådan spelare.

Å andra sidan har klubben också fått en del tillskott under säsongen och det finns rykten om duktiga spelare som är på väg in till Frölunda IBK också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar