Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 7 mars 2010

Frölundas 94:or blev 4:a i SM-innebandyn

Under säsongen har alla Sveriges 94:or kämpat sig igenom kvalspel runtom i landet för att ta sig till Newbody Cups slutspel i Falun.

För Göteborgs del innebar det att Pixbo Wallenstam och Frölunda IBK tog sig hela vägen till slutspelet med sina duktiga innebandykillar.

I Pixbo finns Isak Julkkunen och ytterligare någon duktig spelare som tyvärr verkar vara förlorad till fotbollen. Pixbo klarade sig dock inte förbi kvartsfinalen denna gång utan Falun blev för svåra.

Frölunda IBK har jobbat målmedvetet med sitt spel under hela säsongen och Hampe Gustafsson och Thomas Andersson har gjort ett jättejobb med laget.
Framförallt har väl Hampes innebandyrutin inneburit väldigt mycket för de unga killarna.

I Frölunda finns en kvartett riktigt vassa spelare i Oscar Bertéus, Oscar Evensson, ALexander Mellqvist och Filip Pettersson. De kompletteras av Robin Bejmyr och Robert Stenberg som är två duktiga backar och sedan har laget ett par riktigt duktiga målvakter och ytterligare några duktiga innebandykrigare.

Turneringen var riktigt jämn.
Vendelsö IK vann finalen mot Salems IF med 4-3 efter sudden death.
Frölunda förlorade sin semifinal mot Salem i en match där bollarna inte riktigt villa studsa rätt. Tyvärr förlorade Frölunda även matchen om tredjepris mot Falun med 1-2. Siffror som tydligen inte riktigt speglar spelet men så är det ibland i innebandy att det dominerande laget inte vinner.

Frölundas 94:or ska ändå vara riktigt stolta över 4:e platsen som är en bättre placering än ett lag från Göteborg nått på många år.

Bra jobbat killar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar