Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 11 mars 2010

Årets sten - Högsbo AIK

Nä, just nu vill det sig inte för oss i Högsbo.

Ny förlust i serien idag. 3-6 mot Sportlife Kungälv och det var inte mycket att säga om. Ett powerplaymål från bakplan på ett fint skott av deras back. Fyra returer som togs om hand och gav mål. Ett par riktiga finurlingar till mål genom backhandsmash i backen så bollen studsar in över vår målvakt i bortre burgaveln och en backhandretur i tom kasse.

Flatås som hemmahall känns inte heller som något ideal.
Vi har helt enkelt inte lärt oss att utnyttja den lilla planen på ett bra sätt och det märks att vi lider av det.

Daniel stod för ett antal fina räddningar och Oskar Widäng var riktigt het idag.

Ett par av backarna dömde sig själva rätt hårt efter matchen men jag tycker inte någon av backarna gjorde några större avgörande misstag som räknas utöver det normala.

Nu har vi tre höjdpunkter kvar i serien och vi får försöka att avsluta snyggt.

"Höjdpunkter" är faktiskt inte ironiskt menat. Vi har trots de fyra raka förlusterna haft rätt skoj emellanåt och idag gjorde vi åtminstone det snyggaste målet.

Kvällens dråpligaste situation var när Micael trängde en kille vid sargen och fick ett frislag emot sig. Sportlifekillen klagade på domaren och Micael svarade honom något. Domaren, Pontus Andersson, svarade med att visa ut båda två för protest mot domslut. Då gick vår kapten fram och frågade hur han kunde visa ut vår spelare för protest mot domslut när han inte protesterade mot domaren.
Då fick Pontus tuppjuck och högröd i ansiktet gav han istället båda spelarna 2+10 för osportsligt uppträdande.
Yihaaa....Vi fick rätt!

Pontus hade för övrigt ingen höjdarafton alls och bedömningsnivån blev milt sagt ojämn från hans sida. Anders åkte t.ex. ut för något som Sportlifespelarna betraktade som årets tuffaste utvisning.
Tidigare under matchen så hade Pontus släppt ett flertal situationer där våra spelare satt som frimärken i RIBBSTOLARNA utan åtgärd. Tyvärr agerar Pontus ofta så att han "hämnas" som domare och jag tror ni alla känner igen vad jag menar när jag skriver så. Ha inga synpunkter på hans bedömning för då får ni igen det bara. Det är ett utvecklingsområde som han har som domare att faktiskt kunna föra en dialog. Kan man inte det ska man syssla med annat. Bara för att man bär pipan så har man ju inte med automatik rätt.

Nu rycker vi upp oss och försöker att hitta vårt spel igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar