onsdag 24 mars 2010

Högsbo AIK vinnare igen

Det här referatet har jag längtat efter att lägga in.
Efter FEM raka förluster tog vi äntligen en seger och det med eftertryck.

Motståndare var Utby som ligger som särklassig jumbo i serien och nu rasar rätt igenom från trean och rakt igenom fyran på två säsonger. Tråkigt för det laget och det ser ju mörkt ut för dem. Ändock så har de faktiskt slagit tabellettan IBK Göteborg med 8-1 och det är mer än vad de andra lagen i serien mäktat med.

Vi hade i alla fall möblerat om en del inför vår match.
Vi spelade med två femmor istället för tre kedjor och två backpar som vi gjort hela säsongen. Vi hade också tagit in Oskar Widäng som varit vår kanske hetaste forward ett tag.
Vi hade också justerat taktiken en del.
En femma körde 2-1-2 och den andra körde styrspel.
Bara det var spännande att följa under matchen. Hur skulle de olika femmorna klara sig? Jag fick ett litet facit på det men jag drar inte för stora växlar på det. Än.

Matchen började i alla fall helt underbart för oss. Anders Brisme sköt ett skott och Benjamin Holmström drog in returen till 1-0 efter 13 sekunder. Yihaa!

Vi förde sedan spelet och i den femte minuten skapade Mårten Forslund och Jonas Emtervall ett par riktigt heta chanser.

6.02 drog Utby ett skott i vår högerstolpe och ut. Strax innan hade de ytterligare en chans. Vi pustade ut men bara lite.

6.51 hade Utby ett frislag i vårt ena hörn och vi somnade in litet så de kunde göra mål köksvägen. 1-1.

I den nionde minuten pressade vi ordentligt och Ole Windahl och Anders Brisme hade varsin bra chans.

9.35 sköt Kim Sandås och på returen dök Mårten Forslund upp och slog in 2-1.

12.00 spelade Ole fram Henrik Andersson till ett bra läge men målvakten räddade.
13.28 sköt Mårten Forslund ett bra skott com Gustaf Lundgren var framme på och petade in 3-1.

15.24 höll Benjamin Holmström bollen förtjänstfullt i ena hörnet innan han levererade en distinkt passning in till Ole Windahl som stänkte in 4-1.
Mycket snyggt!

16.57 testade Benjamin målvaktens förmågor med ett eget skott och denna gång drog målvakten det längsta strået.

18.19 (Tror jag) kom vi lite snett i ett byte och det skapade möjligheter för Utby.
De nyttjade situationen till max och kunde slå in 4-2 från ett kanonläge i mitten.
Där fick vi lite svårt med organisationen när vi hade inne forwards från förstafemman ch backar från andrafemman.

Vi var dock inte sena att replikera denna gång. Redan tio sekunder senare spelade Jonas Emtervall fram Robert Larsson som behärskat behandlade bollen och stänkte in den i bortre krysset. 5-2 till Högsbo AIK.

19.19 spelade Henrik Andersson fint fram Benjamin Holmström som åter prövade målvakten.

5-2 efter en förstaperiod som vi dominerade totalt.
Budskapet ut i andra perioden var att komma ihåg känslan.

Andra perioden började rykande. Under de 45 första sekundrarna hade Oskar widäng varit inblandad i tre chanser. Vid ett tillfälle spelade han fram Mårten Forslund som hade ett kanonläge men det blev inte mer.
1.10 in i perioden drog Utby ett skott i stolpen...igen! *Pust*

3.08 lyckades oskars och Mårtens samarbete fullt ut när Mårten spelade fram OSkar som drog in 6-2 till Högsbo AIK.

3.25 drog Henrik Andersson bollen i stolpen.

4.44 skickade en Utbyback iväg en långboll från egen målgård rätt upp i banan och framför mål dök deras forward upp och petade till bollen så den gick stolpe in. 6-3.
Inte så mycket att säga om mer än...köp en lott.

Resten av perioden ägde vi helt. Jag har inte noterat en enda chans för Utby och jag har mängder med noteringar för oss. Orkar inte dra upp dem alla här men Ole, Benjamin, Foppa, JG, Oskar och Kim var alla noterade och några av dem flera gånger.

Tredje perioden inleddes på absolut bästa sätt.
Direkt på tekning tog Benjamin Holmström med sig bollen och klev förbi deras center och kom mellan backarna innan han stänkte iväg skottet som satt i när bakom målvakten. 7-3 efter FYRA SEKUNDER!

Efter det började en chanskavalkad av oss som enbart bröts av ett stolpskott av Utby 4.11. Återigen så låter jag bli att beskriva alla chanserna i detalj. Joakim Östling hade två skott som målvakten fick jobba med. Ole hade ett par jätteheta chanser. Henrik Andersson, Benjamin och Forslund hade flera chanser. Inga mål dock.

8.45 visade dock Utby att det fanns lite liv i dem. Som från ingenstans så vände de spelet och kontrade in 7-4. Jag kan bara sucka. Här hade vi förlagt spelet på deras planhalva och runt deras kasse i 8 minuter och 40 sekunder med endast ett par korta avbrott och vad händer. . .

Ja ja ja . . .sån är idrotten och sån är innebandyn. Bara att le och acceptera.

9.28 var det vår tur att måla igen. Mårten Forslund passade fram Robert Larsson som åter måttade in ett skott i bortre. 8-4 till Högsbo AIK.

10.01 passade Ole Windahl fram Henrik Andersson till 9-4.

I samband med målet åkte en Utbyspelare på en utvisning för att han kastade klubban. 2+ 10 minuter. Orutinerat och onödigt.

I ett hyfsat powerplay räddade målvakten Benjamins skott mot hans högerklyka inte bara en utan två gånger. Mycket snygga räddningar.

12.27 hade vi åter hamnat lite snett i bytena och dessutom gav vi dem bollen via en indianpassning så de kunde tjonga in 9-5. Hrm hmm... var kom DEN passningen ifrån?

13.15-13.30 skapade Utby plötsligt fyra vassa chanser framför vårt mål. Det var som om Utby fick en sista dödsryckning.

Sista fem minutrarna var en defilering av oss kryddad med snurrpass, droppass och snygga detaljer i var och varannan bollhantering.
Bland annat passade Henrik fram Ole till en chans helt solo med målvakten rakt framför mål.

Gustaf Lundgren bollade fram Mårten Forslund till ett jätteläge. m.m.

17.13 checkade Gustaf och Mårten Forslund kunde lägga in 10-5. Jag vet faktiskt inte om Gustaf noterades för en målpassning där men han var defintivt delaktig.

18.00 var vi väldigt nära att, genom Foppa, slå in en 3B i mål. Riktigt bra försök!
Tio poäng på den och mer sånt.

19.15 satte Ole ett skott i ribban efter en servering av Benjamin.

Utby hade utöver målet riktigt många chanser i den tredje perioden men det blir ju så när vi känner att segern är i hamn och alla vill fram och näta.

Även om vi hade kunnat dubbla målskörden så är det inte så mycket att säga om.
Tio mål framåt är för oss riktigt bra utdelning.

Hade vi haft tio % av den här utdelningen under resten av säsongen så hade vi gjort
säkert hundra mål till. He he... nåja. Jag överdriver såklart men har man nu ÄNTLIGEN vunnit så förtjänar man en liten boost.

Hur gick kampen mellan femmorna då?
Ta dam tam ta dam . . . . TRUMVIRVEL....SPÄNNINGEN ÄR OLIDLIG....
.
.
.
.
.
Ni som var med kan ju utläsa en del ur reffet....

Jo, den ena femman svarade för sex mål och den andra för fyra. Det är enkelt att räkan ut hur de målen satt genom reffet.
Baklängesmålen är svårare coh där var det jämnare men nu ska jag inte hålla er på vänt längre. Förstafemman spelade 4-3 och andrafemman spelade 6-2.

Mårten Forslund var väldigt framträdande i matchen tillsammans med Benjamin Holmström. En annan som var väldigt lyckad denna dag var Robert Larsson. Backarna kom med i spelet framåt mer än tidigare och det bidrog väldigt mycket till resultatet idag.
Kim Sandås och Anders Brisme hade några vassa skott. Joakim Östling och Jonas Emtervall var inte sämre de. Övriga forwards var också hur bra som helst.

Kul match och skönt att åter få sjunga segersången!

Till helgen väntar Burås som fajtas om tredjeplatsen. Tror jag. Jag har inte kollat in serien så noga. De kommer i alla fall att vara supertaggade och vi måste fokusera ordentligt för att lyckas med det vi vill.
Oavsett hur det går i vår sista match så kommer inte så mycket att hända i serien för vår del. Vi har en usel målskillnad och kan inte klättra desto mer i serien.

Vi har i alla fall brutit trenden av förluster och undvikit idel förluster i serieslutet.