Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 27 mars 2010

Högsbo smackade Myggenäs

Vårt reservlag startade reservlagsserien med elva raka segrar innan de åkte på en förlust. Den vinnarserien i kombination med en del andra saker har gjort att jag inte har sett reservlaget spela en hel match förrän nu.

Högsbos reservlag har, vad jag förstår, alltid hamnat i mitten av serien eller längre ned i tabellen. Deenna säsong har konkurrensen i A-laget ökat och fyra-fem nya killar har kommit till vilket gjort att kvalitén på reservlaget också stärkts.

Vilket värde har då en reservserie?
Tja, det kan man ju diskutera men en serie är ALLTID en serie oavsett vilken nivå den håller i allmänhet. Toppen av en serie brukar oftast vara väldigt jämn och vår reservlagsserie är inget undantag. Dessutom tror jag att vinnaren av vår serie går upp en division inom reservlagssystemet. Wow, säger du kanske...och det kan man ju göra men faktum är att speltiden i reservlagsserie 2 är 3x15 medans det i reservlagsserie 1 är 3x20 minuter. Bara en sådan sak.

Dessutom har det ju varit ett väldigt dystert år för Göteborgs innebandy på grund av farmarslagssystemet som har falerat totalt. Troligen så försvinner farmarlagssystemet till nästa säsong och då lär det hända grejer i både klubbarna med farmarlag och serierna. Jag misstänker att statusen på reservlagsserierna kommer att höjas en hel del.

Ok, hur gick då matchen?
Högsbo gick ut och dominerade matchen från början till slut. Det kan jag avslöja direkt.
I den första perioden gjorde Björn Yvestål i vår kasse fyra räddningar varav två var riktigt vassa.
Framåt skapade vi desto mer men Myggenäs målvakt var i vägen för det mesta.
Eric Johansson, Micael Edvardsson, Marcus Olsson och Benjamin Holmström svarade för mängder med chanser. Benjamin dribblade t.ex. igenom rätt in i slottet 11.25 innan han drog skottet som målvakten räddade. I samma byte sköt sedan Benjamin i stolpen.
Jim Dammare dammade också iväg ett par rykande skott (Sorry Jim, kunde inte låta bli...).
Trots vårt övertag stod det 0-0 efter första perioden.

Andra perioden var, om möjligt, ännu starkare för oss.
Alex Moodh började perioden starkt med både framspelning till Ole Windahl och ett par riktigt vassa skott på mål.

Mårten Forslund syntes också lite mer i denna period och stod vid ett tillfälle och lekte bakom eget mål och svarade bland annat för en tunnel på en checkande forward...alldeles vid egen stolpe. Som tränare måste jag ju säga att det är ett förkastligt beteende men alla som såg det jublade.

Jim Dammare var en riktigt spänningshöjare ett par gånger men det redde ut sig med andan i halsgropen.

9.35 passade Jim Dammare fram Johannes Carlsson som slog in 1-0.

13.08 fick Högsbo ett powerplay. Tror det var killen som åkte på Foppas tunnel som åkte ut.
14.07 jobbade vi fram en chans vid Myggenäs kasse och Micel Edvardsson jobbade fram bollen till Eric Johansson som rakade in bollen i nät. 2-0 till Högsbo AIK.

Inför den tredje perioden hade Myggenäs haft sex avslut mot mål varav endast tre kunde kallas för skott. Björn Yvestål klagade lite över att det var rätt tråkigt att stå i målet.

Tredje perioden började med ett byte där Benjamin Holmström, Ole Windahl och Eric Johansson fullständigt verkligen lekte med motståndarna. Bollen gick som på ett snöre mellan de tre och Myggenässpelarna stod som yra höns och snurrade i egen zon.
Till slut var det, som vanligt, Myggenäs målvakt som räddade dem.

Just det, innan ovanstående trios lekstuga så hade faktiskt Myggenäs en kontring efter tolv sekunder där Björn räddade förnämligt. Det var Myggenäs hetaste chans så långt.

2.40 gjorde Björn ytterligare en riktigt fin räddning.

3.25 spelade Benjamin Holmström fram Micael Edvardsson frmaför kassen och Micael petade till bollen som sakta rullade in över mållinjen och vi hade 3-0.

4.02 jobbade Marcus Olsson jättebra bakom Myggenäs mål och slog en perfekt passning till Eric Johansson som bara hade att klappa in bollen till 4-0.

4.39 noterade vi ytterligare en räddning för Björn Yvestål.
I samband med den situationen så knuffade en frustrerad anfallare till någon av oss och åkte ut på två minuter.

Vi skapade några vassa chanser genom Benjamin och Eric men lyckades inte få in bollen.

Jim kände återigen att spänningsnivån var lite för låg så han ökade på den lite till. *Phiuu*...det ordnade sig ännu en gång. Jim är en härlig spelare som alltid har något roligt på gång. Ibland kan det bli lite småtokigt som det blir för offensiva backar. Exemplen finns överallt och för att nämna några ur andra idrotter, hade gärna sagt några innebandyspelare men inga är tillräckligt kända än, så tänker jag på Magnus Johansson i Linköping, Niklas Kronwall i Detroit, Dani Alves och Sergio Ramos i fotbollen.

Vi fortsatte att dominera matchen och Myggenäs hade i stort sett inget mer att komma med. Vi fick ytterligare ett par powerplay då frustrerade Myggenäsare dummade sig en hel del. Fortfarande tycker jag faktiskt att det SKA vara fem minuters utvisning när en spelare trycker en annan över sargen med raka armar framför sig utan att ens titta på bollen. Någon som röstar emot?

Som Mårten Forslund sa efter matchen "Det var som att storebror spelade mot lillebror".

Jag kan bara hålla med om att det var klasskillnad rakt igenom.

Eric Johansson är väldigt pigg och man kan tro att han varit igång hela säsongen. Hoppas han håller sig mer pigg och fräsch nästa säsong. Marcus Olsson vill jag också lyfta fram en hel del. Där finns det mycket innebandy.
Micael Edvardsson var pigg och tog kommandot idag.
Mårten Forslund svarade för matchens underhållning.
Alex Moodh drog iväg ett par riktigt fina skott liksom Jim Dammare.
Starkast av alla var nog dock Benjamin Holmström.

Om jag nu förstått det hela rätt så kan vi, om vindarna blåst vår väg i andra matcher, ta seriesegern i vår sista match för säsongen på söndag.

En del av killarna har resnoerat kring detta i vår gästbok men jag får det till att Mölndal som leder serien landar på 44 poäng och kanske 51 plusmål. Vi kan landa på 44 poäng och ligger i så fall sju mål efter.
Grymt svårt. Men...i nuläget vet vi att Mölndal förlorade mot Landvetter men inte med hur mycket. De 51 plusmålen bygger på att de föll med en boll och det kan ju alltså vara lite större marginal om vi har tur.

***************************************************************************
Bloggtillägg:
När jag precis skrivit klart ovansående läser jag att Landvetter slagit Mölndal med 7-3 vilket ger följande förutsättningar.

Tabelltoppen
Mölndal 18 matcher 14 segrar 2 oavgjorda 2 förluster 108-60 = 44 p +48 i målskillnad
Högsbo 17 matcher 13 segrar 2 oavgjorda 2 förluster 90-46 = 41 p +44 i målskillnad

Alltså, om vi vinner sista matchen mot Bergum med 5 bollar så tar vi seriesegern.

. . . och det vet ju alla hur "lätt" det är att vinna med fem bollar på beställning.
5-2 slutade hemmamatchen mot Bergum. . . inga fem måls marginal där inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar