Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 19 mars 2010

Vad är det som går och går och närmar sig dörren...

. . . med raketfart?

Jo, det är en Mr Zlatan Ibrahimovic.

Jag har skrivit om det här på bloggen långt innan det börjades tas upp i pressen.
Zlatan springer och springer men han får inga bollar av Messi.
Den lille argentinaren må vara världens bäste fotbollsspelare men han är sannerligen inte världens bäste lagkamrat och passningsläggare.

I början lekte Messi och Zlatan som barn i en lekstuga men ju bättre det gick för Zlatan samtidigt som Messis mål uteblev desto mer ego blev Messi. Här måste jag faktiskt få säga att Zlatan hela tiden levererade bollar till Messi och sina andra lagkamrater.
Med tiden så slutade Zlatan att få passningar av Messi helt och hållet.
När det hände exakt kan jag inte säga. Det kanske började med den fjortonde gången som Zlatan sprang i läge utan att få bollen och Messi fick en typisk Ibra-blick.
Ibrahimovic blev mer och mer isolerad från spelet och springer numer mer och mer lojt i luckorna eftersom han vet att löpningarna i 95% av fallen är helt fruktlösa då det inte kommer några bollar. För det är nämligen samtidigt så att Xavi och Iniesta lägger många tidiga bollar på Messis kant. Messi har på slutet antingen sprungit med bollen tills han tappat den, fått frispark eller så har han lyckats springa igenom.

Hur tacklar man en sådan situation när man nått drömmarnas mål att spela i världens främsta klubb?

Man kan ju alltid bita ihop, knyta näven i fickan och komma igen.

Låter det som något som Zlatan gör?
Nä nä nä. . . . först kommer det lite små rykten som sipprar ut om att Zlatan är missnöjd med att han inte får några bollar av Messi. Det sägs att ryktena har lite oklar bakgrund. Någon polare i Rosengård eller liknande sägs ha hört Zlatan säga detta. Alltså lite lagom diffust och svårgreppbart alltså. Inget som Guardiola och Barcelona-klanen direkt kan ta på.
Messis bror. He he.... Ja, ni känner igen mönstret. Man känner igen sina egna löss på gången.
Går då ut i medierna och försvarar sin bror.

Huvudpersonerna låtsas som ingenting. I fult spel kan det vara bra att låta andra rensa luften så att den goda andan behålls. Förhoppningsvis fattar den andra budskapet och ändrar sig enligt önskemålen.

I Messis fall så är han världens bästa spelare och varför ska han börja duka upp bordet för en stor lunsig forwardskonkurrent från Sverige när han kan få visa världen hur bra han själv är?

Nä, nä, nä, då är det bättre att den långe kaxige får lära sig veta sin plats och han får hamna i frysboxen. Klagar man på Messi får man ingen gunst från det hållet. Nu fick ju Zlatan inget från det hållet ändå från första början så för Zlatan är det ju ingen skillnad.

Nu när det gått så långt att Zlatan petas får det tunga artilleriet sättas in.
Barcelona och hela världen måste nu börja lägga märke till att den lille vispbente liraren aldrig passar bollen. Ja aldrig och aldrig kan man ju diskutera. Ett och annat stödpass söker han väl ibland men inte är det mycket mer. Men nu har Zlatan tryckt igång Mino Raiola som trummar ut budskapet om att Lionel Messi är en stor egoist. Nästa omdöme kan ni alla och det är rena potatiskällaren för en lagspelare.... Lionel Messi kan vara på väg att bli en DIVA.

Tror ni Messi hälsade själaglatt på Zlatan i morse på träningen?
Nä, skulle inte tro det va´. . .

Tror ni Barcelona offrar Messi för att behålla Zlatan?
Nä, skulle inte tro det va´ . . .

Tror ni Raiola kommer att vara tyst framöver?
Nä, skulle inte tro det va´. . .

Tror ni Barcelona kommer att försöka göra sig av med Zlatan så snart det går?
Skulle tro det va´ . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar