tisdag 16 mars 2010

0-8 suger

"Det mest orättvisa resultat jag varit med om någonsin"... Domaren

Tja, jag vet inte jag.
Vi har varit lite väl öppna i försvaret de senaste matcherna och jag har lovat mig själv att inte bortförklara några förluster.

Dock måste jag hitta det positiva och det är en helt annan sak.

Kärra IBK spelade en grymt skön innebandy. En sån innebandy som jag vill att mitt lag ska spela. Snabba bollförflyttningar, tic-tic-på klubban och smarta löpningar hela tiden. De kunde i första perioden ta sig tålamod att spela "stjärnan" i vår anfallszon trots att de hade öppna skottlägen.

Vi slog Kärra i säsongens första möte. 6-2 till oss och vi gjorde vår bästa match för säsongen. Otroligt fokuserat försvarsspel och vi hade då tragglat vårt försvarssystem gång på gång så det satt rätt hyfsat.

Mot slutet har vi faktiskt inte pratat så mycket om rörelserna i försvaret.
Det som HAR hörts är oron för att vi har ett öppet slott.
Yepp, det har vi.
När de som ska göra jobbet på annat håll inte fullföljer sin uppgift så blir det öppet. Men då blir det å andra sidan öppet överallt och det är när de oroliga är inne som baklängesmålen kommer.

Första perioden inleddes med ett högt bolltempo av Kärra som bollade runt samtidigt som våra gubbar irrade omkring och missade dubblingarna. Det slutade med att deras back, Henrik Delborn, tog ett rätt klent avslut som rullade in vid ena stolpen.

Efter målet skärpte vi upp försvaret och coachningen från bänken var milt sagt aktiv.

Jonas Berg fick en klubba i ansiktet och domarna konfererade ett tag innan de beslutade sig för att fria.

Utdrag ur regelboken
"6 UTVISNINGAR
605 Förseelser som leder till 2 minuter lagstraff (fortsättning)
3) När en utespelare gör sig skyldig till farligt spel med klubban. (904)
Hit räknas okontrollerad framåt- eller bakåtsving och att föra klubban över motståndarens huvud om
detta bedöms som farligt eller störande för motståndaren".

Berg såg inte helt obesvärad ut. . .

Andra perioden inleddes med två kanonchanser för Henrik Andersson och Benjamin Holmström efter ca 2-3 minuter.

3.03 Kontrade Kärra med en lång boll från högerbacken ut på vänsterkanten och en snabb passning in mot bortre stolpen. Otroligt effektivt. 2-0.

3.40 drar Jonas Emtervall upp i banan och skapar en chans alldeles på egen hand. Målvakten lyckas med möda täppa till luckan.
3.50 drog en Kärraspelare iväg ett chansskott ur uselt läge och bollen slank in. 3-0. Ett riktigt sketmål men de räknas de också.

Strax därpå satte Delborn en riktigt snygg tunnel på vår vänsterforward. Jag nämner inte vår killes namn men han har nog blåmärken på hälarna än idag. ;-)

6.05 kom Marcus Warnström i ett helt toköppet läge och skulle lägga in bollen i nät men drog skottet utanför.

En minut senare hade Benjamin och Niklas Olofsson varsin kanonchans men målvakten räddade.

10.55 gjorde Kärra 4-0 efter ett frislag som studsade sig igenom och rullade retligt över mållinjen.

13.40 hade Micael Edvardsson en jättechans men sköt utanför.
15.15 Drog Niklas iväg ett skott som prövade målvakten ordentligt.

19.06 snappade Gustaf upp en boll och fick ett friläge med målvakten men satte bollen alltför centralt i målet.

19.19 var det istället Kärra som kontrade igen och målet såg exakt likadant ut som deras 2-0.

Blytungt med 5-0 i baken trots att vi hade skapat väl så vassa chanser som Kärra och minst lika många.

Tredje perioden liknade den andra.
Kärra fick matchen igenom väldigt många frislag nästan mitt framför vårt mål.
Ofta för att vi kom in lite väl vårdslöst i närkamperna.

3.38 nyttjade Kärra ett sådant frislag. Delborn kom i en båge och stänkte in 6-0 i bortre krysset. Snyggt frislag.

I den femte minuten gick vi upp med hög press.
En press som det inte blev något av eftersom en del ändå låg kvar i sina gamla positioner. (?)

7.10 kontrade Kärra och Jim jagade ikapp och kapade klubban på anfallaren. Utvisningen var solklar och straffen likaså.

Daniel räddade straffen.

7.30 spelade Kärra runt i powerplay och ett par snabba pass senare hade de satt 7-0.

10.48 hade Kärra ett frislag nere i vårt högra hörn och där passade spelarna mellan sig ett par gånger innan det kom en lång boll rätt upp till deras högerback (Var det Delborn igen...) som klappade in 8-0 från mittcirkeln ungefär.

Där hade vi det där med dubblingarna igen.
Hade vi gjort vårt jobb där skulle inte den långa passningen kunnat slås.

Matchen präglades annars av att Kärra fick sitt ledningsmål samtidigt som vi inte lyckades få in våra chanser. Man kan ju alltid säga OM men det är klart att det hade blivit en annan match ifall vi hade satt något av våra första klara lägen som vi hade. Precis innan både 2- och 3-0 hade vi jättefina chanser att göra mål men lyckades inte.

Kärra lekte bland annat en hel del med grymt svåra saker som att slå en lång boll från hörn till hörn kust till kust som direkt på volley skulle slås till en skytt.
De lyckades inte men tanken på att testa det kräver ju en del.

Kärra spelade naturligtvis efter resultatet sedan och det är svårt att uttala sig om en annan matchbild än den som blev med det i bagagaget.
Jag tycker i alla fall inte att 8-0 är helt rättvist. Därmed inte sagt att det borde ha blivit 4-4 eller ens 8-4.
I reffet har jag heller inte tagit med alla Kärras chanser. De hade ytterligare ett antal skott där Daniel Sund i kassen satt i vägen. Det märks att Henrik Delborn, Johan Selindh och Pekka Jalava spelat på en högre nivå och de har hela tiden ytterligare en växel att lägga in. Tror att den formationen svarade för 6 mål.

För vår del så är det nog helt enkelt så att det inte är så lätt att byta ut en inkörd center och ta in en annan gubbe i spelet om den inte riktigt vågar lita till systemet.

Vidare så är vi fortfarande alltför sega när vi vinner boll. Vi måste börja tänka ANFALL direkt och inte låta försvaret samla sig innan vi känner oss bekväma att vända spelet uppåt.

Bestämmer vi att dubblingarna ska ske på ett visst ställe så MÅSTE de ske där. Att dubbla är sedan ett hårt jobb ibland och då måste man öka tempot för att komma in i dubblingen. Att promenera in i en dubbling är sällan verksamt.

Allt ovanstående är ju naturligtvis min uppgift att se till att det blir gjort.
Att första perioden ändå blev hyfsad är nog för att jag orkade coacha men i andra och tredje tappade jag koncentrationen helt enkelt. Det är heller inte lätt att, som spelare, hitta orken när man är inne i en tung period som vi är men vi höll ändå humöret uppe på ett snyggt sätt matchen igenom.

Från den här matchen tar vi med oss första perioden och godbitarna från de övriga delarna i matchen. Framförallt fick vi med oss att grundspelet satt de gånger vi faktiskt försökte.

Jim Dammare gjorde en jättebra match på backen när han nu fick chansen i A-laget.
Benjamin Holmström är alltid vass, även om han ibland borde välja att inte ta skott.
Niklas Olofsson drog iväg ett par fina skott och jobbade bra liksom Gustaf Lundgren.
Jonas Emtervall sliter och är på plats varje gång och står där som Cliffs of Moher. Idag var det dessutom nära att en framstöt slutade med ett mål.
Kim Sandås jobbar också stenhårt i försvaret och stänger sina luckor på rätt sätt.
Längst bak gjorde Daniel Sund några riktigt fina räddningar.

Vi gratulerar Kärra IBK till avancemanget och önskar dem lycka till, mycket bra spelat!