Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 9 mars 2010

Bosse Bosse liten trampade i skiten. . .igen.

Ikväll tittade jag lite på Champions League och växlade mellan Arsenal-Porto och Fiorentina-Bayern München.

Tyvärr får man ju lite dålig överblick när man gör så utan det blir ju mest lite fluddrande mellan kanalerna och high lights.

Nåväl. Vår gamle vän surkarten Bosse "Det var bättre förr" Pettersson kommenterade i alla fall Fiorentinamatchen och där beklagade han sig en hel del över Van Bommel i Bayern som tydligen spred en hel del passningar.

När Bosse ylade som värst om att byta ut Van Bommel så får holländaren en passning från kanten när han står en bit utanför straffområdet mitt framför mål. Van Bommel måttar därifrån oerhört behärskat in reduceringen till 2-1 vid målvaktens stolpe.

Snacka om att herr Petterssons skratt vara nåååågot ansträngt.

Sedan vet jag inte vad tjejen i Viasats studio heter men när hon börjar mala så blir man ju bara trött. Hon är en sådan expert att det inte liknar någonting.
Arsjavin i Arsenal får ett inlägg mot sig vid bortre stolpen och hoppar upp och nickar bollen som går mot första stolpen där keepern står och räddar.
Viasattjejens kommentar är att Arsjavin borde ha styrt nicken bättre.
Hmm....det är myyyycket möjligt att han borde men det är ju inte så att man ser ens världens bästa huvudspelare styra nickar ungefär som man styr en Ahlgrens bil på köksbordet.
Nä, den där självgoda stilen att kommentera matcher och situationer utifrån en expertroll ger jag inte mycket för. Speciellt inte när kommenterandet går ut på att såga spelarna utifrån små små sekvenser ryckta ur större sammanhang.

Arsjavin svarade för ett helt underbart förspel till Bendtners 2-0-mål och bara det numret borde ha förlänat Arsjavin en femma i betyg eller en guldpeng eller vad man nu vill dela ut. Helt underbart.

Ändå överträffades han av Samir Nasris mål senare i matchen.

Arsenal är årets Barcelona och jag hoppas att de tar sig ända till finalen i Champions League.

På tal om Barcelona så pratas det ju en hel del om att Zlatan inte går så bra just nu. Tidigare så var det ju snack om att Messi vägrade att passa Zlatan och det blev lite rabalder om det. Spelarna och alla förnekade att det låg något bakom dessa spekulationer.
Jag tycker också att Zlatan visade en hel del god vilja i ett antal matcher därefter och han fortsatte att spela fram bollar till sina medspelare, inklusive Messi.
Tyvärr så bjussar inte Messi tillbaks lika generöst. Om man som jag sitter och tittar lite efter hur Zlatan rör sig och var han kan få bollen och inte bara bländas av Messi så ser man hur ofta Zlatan kan få bollen utan att han får den.
Messi han springer oftast med bollen tills han antingen får iväg ett eget skott eller tills han blir fälld eller förlorar bollen.
Skitskoj att lira med en sån gubbe.

Zlatan har torkat ihop helt enkelt. På samma sätt som Henry under ett par säsonger torkat ihop på samma kant. Det känns som att Messi mulnade till över att Zlatan stal showen en hel del de första tio matcherna i Barcelonas tröja och nu gör allt för att glänsa själv.

Men men. . . Barcelonas spel har hackat rejält den senaste tiden och som jag skrev tidigare så är det Arsenal som är årets Barcelona.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar