Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 16 mars 2010

Champions League och förbannade talanger

José Mourinho verkar ha problem med Mario Balotelli i Inter och det bråkas och gnetas i pressen. Fast det är väl förstås pressen som för det mesta rotar fram skiten om de inblandade snarare än att de faktiskt bråkar.

Det vi vet är ju däremot att Mourinho har ett stort ego. Om Balotelli vet vi att han har en utveckingsbar talang och kan bli en duktig spelare men att det då troligen krävs en lobotomering.

Han är ju killen som i ena spelsekvensen kan dribbla av tre spelare och dra ett kanonbra skott för att sedan sekunden senare kapa en ofarlig motståndare i anfallszon. . . utan att blinka.



På det sättet är han väldigt lik Zlatan Ibrahimovic.

De är båda den nya tidens stjärnor.

Långa, egocentriska, vildhjärnor, tekniska och totalt oregerliga.
Näst intill omöjliga att ha i möblerade rum.

Man hade ju hoppats på att Zlatan skulle ha mognat men han faller ändå i fallgroparna gång på gång.
I Zlatans fall är det ju tragiskt att man inte vet om han har dålig form eller om han vil lämna klubben.

Angående FC Barcelona, Zlatan, Messi och de övriga lagkamraterna så vill jag mena att Zlatans problem började i och med att han startade ligan så otroligt bra och att han dessutom avgorde El Clasíco. Han stal för mycket rampljus från Lionel Messi som dessförinnan hade en ganska tung period.

Hade det blivit en match till där Zlatan gjort mål utan att Messi gjort det så hade det varit Messi som tjurade ihop nu svängde vågskålen över åt andra hållet.

I början serverade Xavi och Iniesta boll efter boll till Zlatan och Zlatan var generös och levererade vidare till sina lagkamrater. När det gick tungt för Messi började fler bollar läggas på honom men han ville i sin tur inte dela med sig till Zlatan. Zlatan fortsatte att spela bollen till Messi m.fl men iskalle Messi blundande för det och tog bara emot och satte ytterligare en boll i nät utan att senare bjussa tillbaks.

Ett par matcher senare hade Zlatan mulnat ihop helt och rykten kom ut om att Messi vägrade passa Zlatan. Vilket jag alltså tycker mig ha sett själv i de matcher jag har sett med Zlatan och Messi.
Nu har Zlatan krupit ner i sin mörka källare och frågan är om han någonsin kommer upp ur den. Messi glänser just nu och var glödhet med sitt hat-trick mot Sevilla senast och det underlättar förstås inte för Zlatan. Två matcher till där Zlatan och Messi samarbetar med enbart assist åt ena hållet och det är kört. Zlatan är trots allt en stjärna och han kommer inte att nöja sig med att vara vattenbärare åt en egoistisk Messi.

På sätt och vis kan detta vara bra för landslaget. Om Zlatan trivs sådär halvbra i Barcelona ökar chanserna att han vill hitta ett annat sammanhang att utgå ifrån och en ödmjuk, hårt jobbade Zlatan i landslaget vore inte fel.

För Barcelonas del så är det inte heller bra att Messi växer sig över sitt eget huvud. Senaste finalen i Champions League mot Manchester United vanns ju rätt turligt och med bara en het anfallare i Messi kommer det inte att gå vägen igen.

Hur var det han sa förbundskaptenen i ishockey . . . Var det Arne Strömberg om Hans "Virus" Lindberg tro? "Gu´bevare mig för skyttekungar". . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar