Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 13 mars 2010

Högsbo AIK och den negativa trenden

Vi i Högsbo har nu förlorat fyra matcher på raken och det har inte varit nådiga förluster. 2-8 mot Floda, 6-7 mot Västkustkamraterna, 4-10 mot Kåhög och nu senast 3-6 mot Sportlife Kungälv.
15-31 i målskillnad på fyra matcher. Usch!

Som tränare är det ju klart att man börjar fundera över vad det var som gick så bra i början som nu inte alls går så bra.

Ja, egentligen så kan jag ju tycka att det gick lite sisådär även i början om jag ska vara ärlig. Då gick det att säga att vi aldrig spelade med ordinarie lag. Alltid var det några borta ur de tilltänka uppställningarna. Det är tydligt att vi har nyttjat fler spelare under säsongen och det skapar lite mindre kontinuitet.

Sedan släppte vi en hel del billiga mål.

Nu på slutet har vi bara spelat mindre bra helt enkelt.
Bollen har varit svårbehandlad och studsat mer över klubban än på bladet.

Vi har haft väldigt många fria lägen som vi inte har nyttjat och då är det otroligt svårt att säga vad som ska göras annorlunda. "Skjut i nät vid sidan om målvakten!" är ju inte en särskilt kreativ coachning. Eller, jo, visserligen om det var så enkelt men hur mycket hjälper det att säga det?
Att sänka kraven till att nöja sig med att skytten träffar innanför ramen är en sak som vi har börjat göra mer tydligt nu på slutet. Skjut lösare och träffa ramen . . eller åtminstone i närheten av ramen.

Nåja, vi är inte missnöjda med säsongen som helhet. Vi visste att det skulle bli väldigt tufft och förutom de två lagen i toppen är ju serien superjämn.
Jag vågar till och med säga att vi hade legat i topp av serien om det var vi som hade haft Daniel Dahl i vårt lag.
Säg emot mig om det någon.

Men att säga att vi inte är missnöjda med säsongen som helhet är inte heller helt sant. Efter första halvan av säsongen höjde vi ribban lite och i ljuset av det så är vi inte helt nöjda med det som kommit därefter.

Vi är däremot jäkligt nöjda med en hel del andra saker.
Utvecklingen hos spelarna går fortfarande framåt trots att några är i slutet av sina innebandykarriärer och vi har fortfarande jäkligt kul ihop trots förlusterna.
DET var ett av de viktigaste målen för säsongen och det ska vi inte glömma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar