Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 26 mars 2010

Fotbollsspelande rånare sparkas av disciplinära skäl

Armando Ibrakovic spelade fotboll i IFK Norrköping och 21-åringen var en av klubbens allra största talanger.
Den 2 februari i år gjorde han och en annan man ett inbrott i ett hus där det visade sig att ägaren var hemma. Ibrakovic greps kort därpå och nu har han dömts till 3,5 års fängelse.

IFK Norrköpings ordförande, Peter Hunt, säger nu att de har sagt upp avtalet med Ibrakovic. Men att det var ett ställningstagande som de tog av andra disciplinära skäl än rånet.

Det är ju nästan så jag garvar löständerna ur gapet.
Ja, själva historien i sig är ju inte ett dugg lustig men däremot den officiella avskedsorsaken.

Klubben beskriver det ungefär som att killen haft problem under en längre tid och att de tog beslutet nu efter massor med varningar för tidigare incidenter.

Tja, eller så kan man säga att det blir svårt att vara med i ett lag om man ska sitta inburad i 3,5 år.

Jag tror att Ibrakovic är ett exempel på en duktig lirare som nått idrottsliga framgångar trots sitt dolda funktionshinder och där det till slut brast. Den här typen av lagidrottare kommer att bli fler och vi kommer att höra talas om dem oftare och oftare.

Premiere League kryllar av den här typen av vandrande bombhot som bara väntar på att brisera. Unga killar med ADHD och liknande som tränar och springer och får framgångar inom idrotten men som har oerhört svårt att klara livet utanför arenorna.
Det går ju knappt en vecka nu utan att vi kan läsa om brittiska fotbollsspelare som har gjort något märkligt och väldigt ofta olagligt.

Det är bara början än.

Samhället tror jag också bör sätta dessa saker i rätt sammanhang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar