Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 17 mars 2010

Kvällens Bosse Pösmunk

Inter slog Chelsea med 1-0 borta i kvällens Champions League.

I studion satt som vanligt Bosse "Det var bättre förr" Pettersson alias Bosse Pösmunk.

Han har verkligen blivit min favoritslagpåse i Viasatstudion.
I varje sändning pratar han väl i totalt kanske två minuter men det räcker för att jag ska hitta något som man kan ifrågasätta.

Just den där andan han har av att allt var mycket bättre förr och att han låter som om han eller hans egna spelare skulle kunna göra saker och ting bättre retar mig.

Tillsammans med de andra i studion är det som om hela sändningen går ut på att hitta fel i det spelarna gör på banan. Självklart så hittar de ju ett och annat fel då och då och då fokuserar de alltid på det istället för det som motståndarna gjorde bra.
Allt bygger dessutom på en efterklokhet som är ömklig.

Innan matchen heter det att Chelsea kommer att ta hem det och de kommer att göra si och de kommer att göra så och Drogba kommer att bli kung o.s.v.
Efteråt heter det...."Vad var det jag sa... Jag sa ju att Etóo eller Drogba skulle bli matchhjälte". Nähäe, no shit alltså. STOPPA PRESSARNA. Bosse Pettersson tror att Etóo eller Drogba blir matchhjälte. . . garderat med Milito eller Anelka.

Just Anelka fick ju sig en rejäl känga av Pösmunken.
Jag tror det var Malouda som lyfte in en boll rätt in i Inters straffområde och Anelka stod omgiven av Motta, Samuel och vilka fler det var. Hårt trängd lyckades han ändå ta ner bollen men den kom inte perfekt för ett avslut. Efter matchen kommenterar Pösmunken det med att "...Anelka gör en svag mottagning och bollen kommer för långt ifrån honom...". Tillåt mig att småle. Vem skulle göra en bättre mottagning i det läget och hur skulle den i så fall se ut?
Bosse Pösmunk har då inte varit med om att någon av hans spelare har haft till uppgift att ta ner ett stenhårt svårt inlägg omgiven av några av världens bästa försvarare i en superviktig match.

Dessutom har bilderna från matchen visat att Chelsea borde ha fått två straffar med sig efter att Samuel dragit ner två spelare i straffområdet i samband med fasta situationer. En gång hänger han med all sin vikt i högerarmen på sin gubbe och den andra gången skulle han ha gjort Karelin avundsjuk på livtaget på Drogba.
Bosse Pösmunk kommenterar att det troligen fått effekt på matchbilden men att det är svårt att säga vilken effekt... Vilken idiot . . . som helst kan ju räkna ut att ett straffmål och en utvisning får effekt på en match där det står 0-0 eller 0-1.

Drogba blev utvisad sent i matchen och den händelsen lämnades helt utanför matchanalysen. På bilderna såg det för övrigt ut som att Motta först försökte hoppa bock över Drogba innan han föll ner framför Ivorianen. Mycket möjligt att Drogba stämplade honom innan men då får man väl prata om det. Viasatstudion har ju alla möjligheter i världen att spana in repriser så de kan ge en bra återkoppling.

Men... nu skulle Mourinho hyllas tillsammans med Inter och då passade det inte in att ärligt bedöma Drogbas och Chelseas insats i kombination med framtvingade straffar och annat...straffar som aldrig blev av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar