Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 3 oktober 2010

Stor och skicklig och stark = Huggkubbe inom fotbollen men Magnus Ahlsén är framtiden...?

Nu börjar jag bli rejält trött på att domarna ständigt blåser frispark emot Zlatan Ibrahimovic.
Det är som om han måste gå för halv maskin i närkamperna för ifall han tar i lika mycket som motståndarna så blir han avblåst.


Gång på gång ser man Zlatan gå in i dueller där motståndarna hänger som vindruvsklasar runt honom med armarna vilt fäktandes och direkt när Zlatan sätter till så blåser domarna mot honom.


En sak som jag gillar väldigt mycket med Zlatan är att han aldrig filmar. Faller han så har han alltid blivit fälld på riktigt. Han kör inte med några hälar upp i arschlet och armarna rakt upp i luften så fort en försvarare försöker nå bollen. Ramlar Zlatan så är han träffad.


Han står upp och kämpar om bollen i varje läge och då är det irriterande att domarna dömer bort honom för att han är starkare än motståndarna.


Igår fick han dessutom en ful armbåge i halsen utan att domaren tyckte det var något anmärkningsvärt.  Det var Parmas Allessandro Lucarelli som "råkade" lägga upp en armbåge på fel ställe.



Hoppas Lucarelli får en pungspark utförd med samma "Oj Hoppsan" min som han utdelade armbågen den här gången. . .


För övrigt kan man läsa att Zlatan är en målsumpare... Nja, det går ju också att säga att målvakten gjorde en riktigt bra insats. Dessutom var det Zlatan själv som satte sig i sina lägen.

*********************************************************************

Ok, jag ska inte bara klaga på domare.
I Superettan dömde Magnus Ahlsén matchen mellan Hammarby och Syrianska.
Imad Zatara kom igenom och föll över Hammarbymålvakten, Johannes Hopfs, händer. Magnus Ahlsén blåste för straff men efter ett snack med linjedomaren så ÄNDRADE sig Ahlsén och tog tillbaks beslutet. Istället varnade han Zatara för filmning.
MYCKET BRA GJORT DOMAREN!


Det är inte alla som har kurage nog att ändra sitt domslut.


När jag ändå pratar om domare så kommer det rapporter om att domare och deras familjer ständigt utsätts för hot ifrån fans. Det är för jävligt och det verkar som att fansen tror att det de gör inte är på allvar.
Jaga fansen med blåslampa och häng upp syndarna i lyktstolpar.


För att förtydliga budskapet kan man låta lagen spela utan publik i några omgångar också. . . eller varför inte låta fansens klackledare agera domare i den kommande matchen för det mest kritiska laget?

*******************************************************************

Andrea Pirlo springer ju inte så mycket , fort eller rätt nuförtiden men skjuta kan han fortfarande. . .

2 kommentarer:

  1. Fast det är klart. Skjuter du 2596 skott så kommer ju ett och annat att trilla in.

    Hade Zlatan ont kanske?

    SvaraRadera
  2. Sant sant. . . Pirlo skjuter hellre än bra men det är ändå bra av honom att få iväg ett skott med tanke på hur snabb han är.

    Zlatan filmar sällan och aldrig.

    //Anders

    SvaraRadera