Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 8 oktober 2010

Hoppsan, Billingsfors skrällde mot IBF Backadalen

Ikväll möttes IBF Backdalen och Billingsfors IBK och storfavoriten i Division 2 Göteborg Innebandy Backadalen fick rejält på nöten.

Trots en hyfsat bra start på matchen där stjärnan Björn Lindqvist gjorde 1-0 efter 2.54 framspelad av Miika Into så mosade sedan Billingsfors favoriterna med 7-2 på bortaplan.

Några killar i Billingsfors dominerade poängprotokollet - Niclas Karlsson, Niklas Andersson, Daniel Adolfsson, Sebastian Skogland och Stefan Schwartz. De flesta gamla Billingsforsare sedan länge. Daniel Adolfsson spelade förra säsongen i Karlstad IBF där han varit i fem-sex säsonger innan han nu återvänder till Billingsfors.

Billingsfors gick ifrån 0-1 till 5-1 varav de gjorde tre mål rätt tidigt i andra perioden. Bland annat det viktiga 3-1-målet 4.48 in i perioden. Bara tre sekunder efter att IBF Backadalens utvisning av Tobias Linnarsson var klar. Nu vet jag inte hur det såg ut men det får man ju ändå räkna in som ett mål som effekt av powerplay.

IBF Backadalen gjorde också ett mål strax efter en utvisning. Åtta sekunder efter att deras Jacob Silfverlin kommit in på banan efter sin utvisning så gjorde Backadalen sitt andra mål i matchen genom Thomas Andersson framspelad av Anders Lindberg.

Även om Backadalen saknade några tongivande spelare, Peter Toft t.ex, så är det starkt av Billingsfors att ta en så övertygande seger på bortaplan.

Jag började tro att Backadalen skulle springa hem denna serie men det verkar som att både jag och Backadalen fick sig en väckarklocka som skakade om ända in i benmärgen.

Hursomhelst så ger denna seger för Billingsfors och förlust för Backadalen hopp till alla de övriga lagen i serien. "Kunde Billingsfors så kan vi...". Plötsligt så rippade Billingsfors Backadalen på säkert 20 % av deras mentala försprång. Billingsfors åker hem med en stor skalp i bältet och en tuppkam som sticker upp genom takluckan och Backadalen stirrar hålögt framför sig och letar efter en gnutta självförtroende bland duschstrålarna som jobbar för att tvätta bort de salta svettdropparna. Strax klättrar de över byxlinningarna och sparkar fötterna igenom byxbenen med sina matta ben och segt segt klär de på sig för att så småningom hasa sig hemåt för att senare ligga där och stirra upp i taket och undra vad fan som hände. . .  2-7 på hemmaplan.

Nästa gång kommer Backadalen att vara rejält taggade för match och då är det Lindås IBK Div 2. som står för motståndet. Aj aj aj.

Billingsfors kommer att segla vidare på segervindarna mot Frontside Råda Portar som snittat 11 insläppta på två matcher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar