Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 30 oktober 2010

Pixbos tränare har djurproblem

Som idrottsbloggare så gäller det ju att följa upp vad som händer i omgivningen och jag tog tillfället i akt att spana in den sympatiske Fredrik Oredssons blogg. Fredrik har länge varit huvudtränare för Floda IBK men sedan denna säsong så tränar han Pixbo Wallenstam IBF tillsammans med Vidar Jonsson.
Fredrik har också en blogg som avhandlar en del innebandy. Den är väl värd ett besök  http://oredsson.blogg.se/

Senaste inlägget, 26 oktober, är rätt skönt.
"Undrar om bönderna i Mullsjö saknar en gris? Vi mötte nämligen honom i helgen..."
Jag måste ju garva. Det ligger många tankar, mödor och frustrationer i den meningen.

Men jag tycker det är rätt att visa sitt engagemang och att faktiskt uttrycka lite mer av det man tycker och känner. Idrott ÄR känslor och blod, svett och tårar. Det ska osa av kamp, glöd och krutrök.
Fredrik befinner sig dessutom i den absoluta världstoppen där de allra allra bästa i sin idrott mäter sina krafter och då är känslorna starka och då måste också tankar och ord spegla detta.

Blyg smygdiplomati har heller aldrig byggt upp en idrott till den status som den förtjänar.
Tennisen hade aldrig varit så stor om vi inte hade fått följa 70- och 80-talens stora med sina kraftfulla personligheter och deras glöd. Tänk bara på Jimmy Connors, John McEnroe, Vitas Gerulaitis, Ilie Nastase och deras kontrast som till en början utgjordes av Björn Borg. Senare följde en drös av iskyliga svenskar.

José Mourinho skapar rubriker varje vecka och Alex Ferguson är inte långt efter.
Dessa rubriker blir till publicitet och publiciteten drar till sig människor och människorna drar till sig sponsorer och med sponsorer växer sporten.

Så tränare som vågar uttrycka sina känslor ÄR bra för vår sport.
Bra jobbat Fredrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar