Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 2 oktober 2010

Frölunda IBK snodde poäng av Lindås IBK i juniorallsvenskan

En av favoriterna i innebandyns juniorallsvenska i Göteborgsregionen är Lindås IBK.
Klubben har storsatsat under några säsonger och har också lyckats rätt bra med sitt lag även om de inte riktigt satt pricken över i:et ännu.

Igår möttes Frölunda IBK och Lindås IBK i första omgången och båda lagen innehåller en del nya inslag.
Hos Lindås är t.ex. målvakterna nya och det har kommit in en del yngre förmågor. I Frölunda finns det också några nya killar så lagen har en bit innan de känenr varandra utan och innan.

"Programenligt" så tog Lindås ledningen med 0-1 efter dryga sex minuter. Tyvärr finns inte målskyttarna för Lindås angivna i matchprotokollet.

Bara tre minuter senare hittade Frölundas radarpar David Torberntsson och Kristofer Mattsson varandra och Mattsson var den som slog in kvitteringen till 1-1.

14.03 var det dags för Lindåsledning igen. 1-2.

Andra perioden var inte gammal när Joel Ottgård blev utvisad för upprepade förseelser. 51 sekunder gammal för att vara exakt.

Lindås lyckade dock inte förvalta det läget.

Det dröjde drygt tretton minuter in i andra halvlek innan Lindås åter gjorde mål till 1-3.
Nu såg det ut som att det skulle rinna iväg för Lindås.

Strax innan periodvilan, 18.03, gjorde Lindås även 1-4. Aj aj aj....

Det dröjde dock inte länge förrän Frölunda reducerade genom Robin Bejmyr assisterad av den tidigare utvisade Joel Ottgård Samuelsson. 2-4 efter 18.49.

Tredje perioden var ett ställningskrig med tighta markeringar.

11.34 hittade Anton Enetjärn fram med en passning till Joel Ottgård som slog in 3-4 och nu var det match på riktigt.

12.08 tog Lindås en time-out.

13.08 gjorde Frölunda 4-4 genom Marcus Bedö. Varför blir det ofta så att det lag som inte tagit time-outen gör mål? Märkligt fenomen som åter visar sig. Men kul ändå. Frölunda hade kämpat sig tillbaks ifrån 1-4 och det var bra gjort. Riktigt bra gjort.

Glädjen höll i sig i drygt fyra minuter.
17.33 slog Lindås in segermålet 4-5 och luften gick ur Frölunda IBK.

. . . . eller kanske inte ändå.

18.07 tog Frölunda sin time-out.
19.07 fick Lindås en spelare utvisad för upprepade förseelser.

19 sekunder senare kvitterade Frölunda genom Daniel Menschik framspelad av Frölundas store man för aftonen Joel Ottgård Samuelsson. 5-5 med 34 sekunder kvar.

Det sista som hände i matchen var att Lindås fick en spelare utvisad för felaktigt avstånd precis i slutsekunden.

5-5 mellan Frölunda IBK och Lindås IBK.
Jag tror att ett lag firar det resultatet samtidigt som det andra laget sörjer detsamma.

Helt klart överraskar resultatet och Frölunda IBK.
Spelare för spelare kan det nog vara så att Lindås är lite starkare på papperet.
Laget vimlar i alla fall av distriktslagsspelare och borde ju därmed vara bra mycket starkare.
Sedan kan ju jag tycka att spelare som Joel Ottgård Samuelsson, Rasmus Durgé och  Pontus Lindqvist i Frölunda IBK är väl så bra som flera av spelarna i Lindås som har en plats i distriktslaget.

Även i 92-kullen så har jag för mig att det fanns en hel del Lindåslirare med. Frölunda har så gott som aldrig fått med någon spelare i detta sammanhang. Daniel Menschik har varit uttagen någon gång vet jag och Peter Stenberg, idag i Partille, blev uttagen redan när han spelade i Frölunda.
Också i 92-kullen finns det spelare som är riktigt duktiga i Frölunda såsom nämnde Daniel, Alexander Östman, Kristofer Mattsson och bitvis även David Torberntsson. 

Frölunda har också ett riktigt starkt kort i Oskar Bertéus när han återkommer ifrån skada. Han är absolut en av distriktets bästa 94:or och kompletterar med sin speed och sitt skott vilket lag som helst.

Nu slickar Lindås såren och Frölunda firar lite till innan båda lagen laddar om för nästa drabbning i juniorallsvenskan.


I denna grupp seglade därmed Partille IBS upp som jättefavoriter och Frölunda IBK får finna sig i att just nu parkera på en stark outsiderpost. Lindås IBK förlorade ju faktiskt inte matchen och de kommer att komma tillbaks. Jag tror dock att de har en del mer att fundera över inför sina kommande matcher. . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar