Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 31 oktober 2010

Pixbo Wallenstam tog sin första seger

. . .i division 2 Göteborg alltså.

I Göteborgsserierna kan man stöta på det allra vassaste av motstånd.
Ena veckan möter man Guldringen IBK och nästa väntar alltså elitklubben Pixbo Wallenstam IBK/IBF.

Påminner mig om en historia när vi var med vårt P93-lag i Falun och spelade i en P93-grupp med andra 12-13-åringar.
Vi matchade laget och jobbade på som vanligt. Men inför sista gruppspelsmatchen skulle vår thailändske målvakt stå enligt planen. Till vårt stora förtret började han klaga på magont några timmar innan match. "Har du ätit något eller druckit något? Något annat än sockerdricka?". O.s.v. Vi bekymrade oss ordentligt och stämde av läget. Det blev inte bättre. Att han var nervös kunde vi ju utläsa men det här var liksom nervös GRANDE.
Vi skulle i alla fall möta AIK och de unga killarna delade ju dessutom korridor med oss på förläggningen och dessa killar såg inte övermänskliga ut.
När det gäller målvakten har vi ingen annan råd än att låta vår andra målvakt stå i mål och förbereder denne.
När vi då tio minuter innan match värmer vår andre målvakt så ser vi att vår thailändske målvakt skuttar omkring på planen som en kalv på grönbete och han är med och värmer upp målvakten. Vad hade hänt, för trettio minuter sedan var han ett vrak?
Alla våra frågor och försök till att förstå och uppmuntra och hela baletten hade ju alltså inte gett något svar annat än att han måste ha varit nervös.

Vi frågade honom sedan efter matchen och då var han lite mer öppenhjärtig än tidigare.
"Hur är det med dig, nu ser du ju ut att må bra?"
"Jo, bra inte ont i mage längre"
"Nä vi ser det. Var du orolig för något med matchen?"
"Nae kanske."
"Jaha, vad kan det ha varit då?"
"Jide"
"???? Vad sa du?"
"Jide AIK"
"Trodde du att Niklas Jihde skulle spela med AIK mot oss?
"Ja" sagt med stirrig blick spanandes åt höger och vänster som om Jihde skulle dyka upp runt hörnet.
RIDÅ

Nu ska ni veta att det var många samtal med honom inför matchen mot AIK och många försök till att locka bort det nervösa men ingenstans kom det upp något om Jihde INNAN matchen.

Men...jag förstår honom. Jag hade också varit nervös om jag var tolvårig målvakt och trodde att den store SKYTTEKUNGEN skulle lossa sin kanon mot mig. Hade inte du?

Hursomhelst så spelar Kärra IBK i det ordinarie seriesystemet och här mötte man alltså Pixbo Wallenstams utvecklingslag så de slapp de allra värsta kanonerna i Pixbo.
Tyvärr, för Kärra, så verkar det som att Pixbo också slapp de värsta kanonerna i Kärra IBK. Jag saknar bl.a. Johan Selindh, Henrik Delborn, Fredrik Petersson, Joachim Knudsen och Pontus Holgersson i laguppställningen och det är ju lagets främsta poängplockare.

Pixbo tog sin första seger genom att slå Kärra med 5-3 och det måste ha varit jätteskoj för Pixbos unga killar med Robin Fredäng och Oscar Fredriksson i spetsen.

2 kommentarer:

  1. Det var Kärra julklapp till de övriga topplagen med att de 5-6 bästa i laget inte var med mot Pixbo. Grattis allihopa!

    SvaraRadera
  2. Ja, absolut.
    Att en och annan är borta ibland får ju alla lag stå ut med men att alla de mest tongivande är borta är för mycket.

    Förhoppningsvis jämnar det ut sig under seriens gång.

    //Anders

    SvaraRadera