Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 20 oktober 2010

Wayne Rooney i den stora stygga fotbollsvärlden

Wayne Rooney har idag uttalat sig om Alex Fergusons presskonferens igår där Ferguson bekräftade att Rooney vill lämna klubben och att han inte förstår varför.
Det Rooney nu säger är att han vill vara i en klubb som vinner och att klubben inte visar de ambitionerna i planerna på framtida spelarköp.

Snacka om att ha krav på världen som är svåra att tillmötesgå.
Här har vi en kille som lirar boll i en av världens absolut främsta klubbar genom tiderna och han är omgiven av mångmiljonärer som inte gör annat än sparkar boll, super efter matcher och slåss med fans och då och då sätter på prostituerade. Det är väl ungefär det man kan komplettera Fergusons presskonferens med. Skotten var ju lite mer animerad kring alla klubbens titlar, arenan, fansen och allt annat runtomkring.

På tre säsonger har Manchester United varit i final i Champions League två gånger. United är en klubb som ALLTID nämns som en av de absoluta förhandsfavoriterna till titeln och ALLA lag fruktar Manchester United. Wayne Rooney är killen som ser det ingen annan ser hos United. Han ser ett losergäng och han tror inte längre på laget.

Vad gör då killen?
Jo, han vill genast dra till ett annat lag som han tror har bättre möjligheter att vinna titlar.

Vilka är då alternativen?
Lokalkonkurrenten Manchester City förstås. Där finns det ju faktiskt oljestålar så det sprutar om det.
Emanuel Adebayor har ju dessutom inte gjort någon lycklig på länge så där finns det plats vid Tevez sida.

Real Madrid. Nja, jag tror ärligt talat inte att Mourinho är så imponerad av Rooney. Dessutom har man massor av bra anfallare i laget redan.

FC Barcelona. Om Zlatan passade illa i den klubben så kommer Rooney inte att passa bättre och dessutom kommer Barcelona att behöva sälja spelare för att klara ekonomin.

Chelsea skulle väl möjligen hosta upp lite ryska gangsterslantar men är Rooney en spelare man vill satsa på?
Abramovitj har också varit lite snål med spelarköpen de senaste åren.
I och för sig kanske det talar för att han kan börja bli lite mer aktiv på spelarmarknaden igen.

Det är lustigt att så många av världens främsta spelare bara har sitt eget titelrace för ögonen när de snackar om var de vill spela. Och i fotbollens pyramidspel står idag FC Barcelona högst upp på toppen och alla spelare lägger ut krokar med hopp om att bli sedda av katalanerna. Därefter följer Real Madrid med världens bästa tränare och världens bäste spelare, C-Ron, som god tvåa. Trea på listan över världens mest eftertraktade klubbadress borde nog Manchester United komma men det kan idag vara en tight fight om den platsen med Chelsea och Inter.
Uppkomlingar på den här listan är Manchester City och Tottenham där det finns pund att rulla hatt med.

Samtidigt är det inte konstigt om världen börjar att se annorlunda på fotbollsklubbarnas hysteriska shoppingmani. Att köpa spelare för miljarder utan att ha täckning för det är ju inte särskilt sunt i längden. Följden är ju nu att vi ser klubbar med stora ekonomiska problem - FC Barcelona, Liverpool, Manchester United, Real Madrid m.fl, m.fl.
Det är så illa att det bara är två-tre klubbar i Premier League som har en hyfsad ekonomi.

Någonstans i mitten av 90-talet spårade fotbollsvärlden ur och TV-avtal gjorde att de brittiska klubbarna kunde börja shoppa loss som galningar. Samtidigt shoppade Berlusconi i Italien. I Spanien har klubbarna fått ett uppsving i samband med att EU har skjutit till pengar och bankerna varit frikostiga.
Tyskland har under många år levt lite i skuggan av de andra stora fotbollsnationerna och det är bara landslaget som har glänst. Klubbfotbollen har sett grå och tråkig ut och fylld av turkar, juggar och annat löst folk.
Jag tror att de kommer att få igen mycket av det de kommande åren när köpeländerna måste börja sanera sina ekonomier.

Just det. Det var i slutet av 80-talet och början av 90-talet som öststaterna och Sovjetunionen föll. Det fick en enorm påverkan på världsekonomin men det tar vi en annan gång. . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar