Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 19 oktober 2010

Tusen spänn på att Zlatan inte gör mål ikväll

José Mourinho har sedan grupperna i Champions League blev klara proklamerat sin stora vördnad för Zlatan Ibrahimovic och hur Zlatan spelar fotboll.

Zlatan ska vara den stora skillnaden mellan lagen och Real kan klara alla andra men Zlatan kan vända allt på egen hand. . .ungefär. Fokuset hos Mourinho har den senaste tiden legat på att lära Carvalho hur han ska handskas med Zlatan.
Då snackar vi ändå om en kille som har Cristiano Ronaldo i laget.

Jag är svensk och jag råkar vara en som gillar Zlatan Ibrahimovic mer än jag ogillar honom.
Han är otvivelaktigt en kille som inte alltid är så lätt att gilla.
Att t.ex. se honom sätta ett knä i ryggslutet på Heitinga var inte ett höjdarögonblick.
När han beter sig som en diva och slår ut med armarna och skäller på medspelare är inte heller några fina stunder.
Men när han ler sitt allra bredaste leende efter att ha klackat in mål mot Italien eller dundrat in kanoner mot Ungern eller på annat vis bjudit på fotbollsgodis då är det lättare att stå ut med det andra.
Hade han inte varit svensk hade jag säkerligen drömt att få se honom med knäckt näsben rulla av vilken gräsmatta som helst men nu är det ju inte så.

Hur som helst så är det grymt svårt att göra mål i Champions League i normala fall.
Är du en världstjärna som är påpassad så är det inte lättare.
Är du en påpassad världstjärna i ett lag som har ett spel som hackar blir det än svårare.
Är du en världsstjärna som har haft en tränare som följt varje steg du tagit under ett år och du möter ett lag med den tränaren så blir det tuffare ändå.
Är du då en påpassad världstjärna som ska spela Champions League och spelar i ett hackande lag som möter ett världslag som tränas av din förre tränare som råkar vara världens framgångsrikaste tränare så har du gigantiska problem.

Om dessutom tränaren heter José Mourinho och han har förberett laget på att möta dig och dessutom psykat motståndartränaren till att tro att du är den ende som kan avgöra mötet sitter du på en istapp över en rejäl majbrasa. Tappen kommer att smälta och du kommer att brinna upp.

Det vore rätt coolt om Milans Allegri skulle ha låtit Zlatan börja på bänken bara för att ge Mourinho något att tänka på.

Nu lär inte det ske.

Mourinho är rätt skön.
Inför matchen har han sagt att Allegri har coachat två Champions Leaguematcher och att han själv har vunnit två Champions Leaguetitlar.

En annan sak som är rätt skön är att båda lagen ställer upp med offensiva uppställningar.
Vilken härlig match!
Real Madrid - AC Milan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar