Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 4 oktober 2010

Tre obesegrade lag i Division 3 och Myggenäs är ett av dem

Göteborgsinnebandyn rullar vidare och serierna är fortfarande i startskedet.


I Divison 2 om jag börjar där så rullar IBF backadalen på som en ångvält i serien och 8-5 mot Pixbo följdes i helgen upp med 8-1 mot Lindome på bortaplan.
Stjärnan i laget, Björn Lindqvist, stod bl.a. för två mål.
Pierre Sandin är en kille som provspelade med oss förra säsongen och han gjorde två mål för Backadalen igår. De flesta trodde på Backadalen innan serien och det ser ut som att tipsen håller i sig.


Unga Marstrands IBK jagar dock på bakom och är även de obesegrade i serien. De har övertyganande segrar mot Ale och Frontside Råda Portar med sig i bagaget. Detta råkar vara bottengängen i serien så det kommer tuffare fighter för Marstrand längre fram.


Kärra IBK smyger med som tredjelag i serien och de har slagit Eken och Billingsfors. I det rutinerade Kärra leds poängligan av Johan Selindh och Pontus Holgersson med fem poäng på två matcher.


Lindås IBK ligger fyra på fem poäng efter att ynglingen och klubbsnitsaren Linus Börjesson, född 1994, avgjorde matchen mot Eken IBK i fredags efter 4.07 i sudden.


Lerum FBC hämtade sig rejält efter sin premiärförlust mot Kärra och skåpade ut Frontside Råda Portar med 13-5 ikväll.


Frölunda IBK slog Pixbo Wallenstam på bortaplan med 4-6 och hakar på i serien. Frölunda sprider på poängen i laget och har elva poängplockare efter två omgångar.

****************************************************************
För min del så är det ändå division 3 som är intressantast och jag börjar i serietoppen och avrundar med vår egen insats i kvällens match.


Myggenäs IBK verkar beslutsamma över att genast ta sig tillbaks till divisionen över vår och de leder serien efter två omgångar. 6-3 i förra veckan mot IBK Walkesborg följdes idag upp med seger 10-5 mot Guldringen.


Kåhög SK 99 ligger tvåa i serien efter resoluta segrar över Guldhedens IK med 7-4 och ikväll mot Floda IBK div 3 (Vad är det för djävla namn förresten?) med 6-3 borta. Kåhögs nyförvärv ifrån Partille, Johan Jonasson, har nu svarat för sju poäng. Skarpaste skytten i laget är dock Mattias Brogren med fyra mål på två matcher.


Trea i serien liggen Sportlife Kungälvs IBK som även de är obesegrade efter två omgångar.
5-3 mot oss följdes upp av en seger med 4-3 mot IBK Walkesborg idag.


Sedan följer Burås IK och Öckerö IBK som 4-5a i serien. Dessa båda lag spelade oavgjort i lördags, 6-6, och är rätt oskiljaktliga i tabellen också. Burås har nu lite bättre målskillnad men Öckerö spelar öppnare matcher och på två matcher har det blivit 25 mål i Öckerömatcherna. 13 framåt och 12 bakåt.


I mitten av serien finns nu, som jag hela tiden sagt, "Guldlagen". Nu ligger Guldhedens IK lite lite före Guldringens IBK men det kommer att växla många gånger under seriens gång.
I Guldringens IBK återfinns poäng och skytteligaledaren Peter "Greven" Forssander som på två matcher gjort sex mål och två assist. Tvåa i poängligan ligger Johan Bladh i samma lag och han gillar att passa till "Greven". Av Bladhs åtta poäng är det ett mål och sju assist. Fem av dessa assist har gått till "Greven".


Så då var det dags för kvällens roligaste rapport. Den om Högsbo AIK och hur det gick när de mötte Västkustens Kamrater IBK 95.
Jag tar en kort resumé.
Ettan kom, tvåan kom, trean kom, fyran kom, femman kom, sexan kom, sjuan kom, åttan kom, nian kom, tian kom,. elvan kom, tolvan kom, tretton kom, fjorton kom, läser du fortfarande?, femton kom och sexton kom. Ja, och däremellan gjorde Kamraterna fyra. Tjugo mål alltså.


Förste målskytt blev Joakim Östling.
Snyggaste målet gjorde nog Anton Sjölund Jurado när han solokörde genom hela kamratgänget.
Roligaste målet gjorde Andreas Dahlgren när kamratbacken skulle rensa och drog bollen på Andreas fot och in i mål.
Flest mål gjorde Jacob Öryd, fem stycken. Med det blev han också poängbäst hos oss.
Näst flest poäng gjorde Micael Edvardsson som stod för två mål och två assist.
Mårten "Foppa" Forslund sköt nog flest skott och borde nog ha satt dit några fler men ett mål och tre assist duger.
Hårdast jobbande var utan tvekan Gustaf Lundgren. Han for fram över banan som en pilsk iller.


De två sistnämnda är håller jag också som matchens lirare.


16-4 till Högsbo AIK alltså och det är inte siffror som vi är vana vid.
I serien ligger vi, som vanligt, i mitten men den här gången har vi lite bättre målskillnad än vi brukar ha.
Ibland är det ju bara så att allt rullar ens väg och då går också allt in.


Nu firar vi detta och njuter av karamellerna. Det är ju inte som att vinna VM-finalen i fotboll precis men 16-4 är 16-4.

4 kommentarer:

  1. Johan Wiklund gjorde 7 mål när Myggenäs IBK vann över Guldringen. Konstigt att de bara lagt upp sitt egna lags poäng på IDA...

    SvaraRadera
  2. He he... kan det vara så att de vill ha "Greven" i toppen av poängligan?

    Nä, lägger man in sitt lags uppgifter så kan man ju såklart även bemöda sig med motståndarlagets siffror.

    //Anders

    SvaraRadera
  3. Var i helvete ligger Myggenäs?

    SvaraRadera
  4. Strax efter Tjörnbron på Tjörn... ;-)

    I tabellen låg de etta men nu har dehalkat ner lite. . .

    //Anders

    SvaraRadera