Igår möttes Lindås IBK och Partille IBS i ett prestrigeladdat möte i Herrallsvenskan södra.
De två klubbarna har storsatsat de senaste säsongerna och har jobbat hårt för att suga upp de främsta innebandytalalangerna i Göteborgsområdet.

Partille IBS har nu en profil där laget är blandat mellan nya unga talanger och lite äldre spelare som har sitt ursprung i klubbarna runtomkring Göteborg. Många ifrån Lerum och Floda. Ännu så länge har de yngre förmågorna inte gjort så mycket väsen av sig i poängprotokollen.

Lindås IBK innehåller också en del egna unga talanger och många spelare ifrån klubbar runtomkring i Göteborgsområdet. Laget präglas dock en hel del av spelare som nyligen spelat för Pixbo Wallenstam.

Inför matchen låg Partille före Lindås i serien och det väntades ett laddat möte.

Matchens händelser började med att tidigare Partillespelaren Jonas Mönell visades ut för slag och Partille utnyttjade poweroplayläget och Erik Hallin slog in 1-0 för Partille efter 7.55 assisterad av Fredrik Nyth.

Drygt två minuter senare kvitterade Lindås genom Peter Sallén.

19.30 in i första perioden visades Partilles Pelle Törnqvist ut för hårt spel.
Det dröjde en paus och 1.03 in i andra perioden men sedan gjorde Lindås 2-1 i powerplay genomVictor Selindh assisterad av Johan Borgström.

Mindre än minuten senare ökade Lindås på ledningen genom egna produkten Rasmus Carlsson assisterad av Anders Sjöstrand. 3-1 till Lindås tidigt in i andra perioden alltså.

Det kom sedan inga fler mål i andra perioden utan siffrorna stod sig.

Däremot hade det inte gått mer än 54 sekunder av tredje perioden när Charlie Sköld reducerade för Partille till ställningen 3-2.

I den åttonden minuten åkte Lindås på en dubbelutvisning på dels Peter Sallén (Slag) och Niclas Lindgren (Hårt spel).
Partille kunde inte utnyttja det läget men 10.36 kunde Partille kvittera till 3-3 genom tidigare Lerumsspelaren Christian Åhman, 18 år ung. Assistem kom ifrån Rasmus Josefsson.

18.20 tog Lindås en time-out.

Spelavbrottet verkar väl utnyttjat för 18.54 gjorde Dan Sällyla 4-3 för Lindås på assist av Johan Borgström.

I samband med målet tog Partille sin time-out men ställningen stod sig matchtiden ut.
Lindås IBK tog hem säsongens första derby och klev förbi Partille i tabellen men det skiljer endast en poäng mellan lagen så det är tight.

Tight är det också mellan matchreferaten.
Båda lagen beskriver en jämn jämn match och Lindås anser sig ha varit överlägsna i andra perioden där de anser att de borde ha avgjort matchen. Nu fick Partille istället häng på Lindås genom ett tidigt reduceringsmål i tredje och då blev också matchen jämn.
Partille beskriver matchen på ungefär samma sätt faktiskt och båda lagen är överens om att första perioden var jämn och att Lindås var starkast i andra perioden. Partille tycker att deras tredje period var starkast och att de borde ha fått med sig minst en poäng men att eget slarv orsakade poängtappet.
Partille vill gärna lyfta fram att de gjort ännu en bra match och att deras unga 92-kedja gjort mycket bra ifrån sig.

Johan Borgström klev med sina två assist upp på en delad elfteplats i poängligan.

Det känns som att Partille är på väg någonstans dit Lindås redan anser sig vara och det blir intressant att följa de båda lagens utveckling framöver.

Just nu är det fördel Lindås IBK i serien och det skulle vara skoj ifall Pixbo kunde få sällskap av ett "Göteborgs-gäng" i Superligan men ännu är det en bra bit kvar tills det sker.