Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 16 oktober 2010

Ingen dans för Frölunda Indians

Ni som är insatta i Frölundas verksamhet vet ju förstås om att klubben har en mycket framgångsrik ungdomsverksamhet som fostrat många talanger för större uppgifter - Lars Eller, Loui Eriksson, Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, Philip Larsen, Jonas Ahnelöv, Alexander Steen och Joel Gistedt är idag spelare i NHL.

Med ett par av dessa spelare i laget skulle man ju naturligtvis vara vassare men verkligheten är nu en annan och i stort sett alla elitserieklubbar har ju större delen av sin talangutveckling utlokaliserad till NHL.

Frölunda vann SM-Guld 2005 då det var NHL-lockout och Elitserien fylldes av NHL-spelare men sedan dess har det faktiskt inte varit mycket bevänt med Frölundas framgångar. Ja, OK, laget gick till final säsongen därpå också.

De två senaste säsongerna har laget inte lyckats alls.
Värvningarna har sett bra ut på papper men inte på isen och det har varit tungt. Många är de som skadats tidigt och återkommande - Joel Lundqvist, Riku Hahl, Andreas Karlsson m.fl.
Andra gamla stjärnor händer det ingenting kring.
Nicklas Andersson har på slutet tillhört gänget som skadat sig och han är fortfarande, 39 år gammal, en spelare som laget lutar sig emot.
Tomi Kallio fick förra säsongen ett femårskontrakt och blev så till sig av det att han kort därpå gjorde tre mål i en match men dessförinnan och därefter har han mest bara slöglidit runt isen de senaste två säsongerna.

Jösses, Tomi Kallio var en speedkula som satte fart i varje byte förr. När blev han såååå rutinerad att han inte behöver utnyttja sin främsta tillgång - skridskoåkningen?

Det märkliga är att Frölunda inför varje säsong tippas som favorit och att nyförvärven ser otroligt starka ut på papperet men sedan händer det någonting och de får inte ihop det.

Jag har inte sett mer än glimtar av Frölunda det senaste men jag såg i någon av sportbilagorna att Frölunda har laborerat väldigt mycket med sin förstakedja. Eller, nja, på en position har de laborerat men på två av positionerna sitter de två ovan nämnda - Nicklas Andersson och Tomi Kallio.

Om det nu är så att man lyckas få hit bra spelare men inte får ut det bästa av dem kanske man bör fundera över att ge dessa killar större förtroende och byta ut de dästa stjärnorna ur förstakedjan. Bara som en första åtgärd.

Typiskt för de senare säsongerna är också att erbjudanden om biljetter börjar hagla över en när laget spelar så dåligt som de gör just nu. Inför varje match får man ett par sms med förfrågningar om man vill ha biljetter till matchen. Men det är klart, inte ens inbitna fans orkar lida hur mycket som helst.

För oss som bedriver träningar matchdagar är det däremot bra eftersom vi slipper manfall pga hockeymatcher. Vi hade faktiskt ett nyförvärv på gång som avböjde när han fick reda på att vi tränar på matchdagar för Frölunda - Han har säsongskort. GRATTIS GRATTIS.

2 kommentarer: