Välkommen till Ryssfemmor!

måndag 25 oktober 2010

Myggenäs för svåra för Högsbo AIK

Peter Ottenborn och Myggenäs IBK blev för svåra för Högsbo AIK idag.
Den tunge forwarden svarade för fyra mål och ett assist mot ett Högsbo som jobbade hårt på att hålla honom på behörigt avstånd från kassen.

Högsbo inledde matchen bra och dominerade första perioden kraftigt men fick inte riktigt den utdelning som hade behövts.
0-1 för Myggenäs blev till 2-1 till Högsbo AIK genom ett mål av Ole Windahl som fångade upp ett utkast ifrån Dian Camacho på mittplan och drog en fint hit och en fint dit innan han kom i skottläge och satte dit kvitteringen och ett fint indragsskott av Jacob Öryd som förvaltade en passning ifrån Robert Larsson och hängde upp bollen i krysset.

1-1 kom 12.10 in i första perioden och vårt 2-1 kom 12 sekunder in i andra perioden.

Högsbo hade även 3-1 i kassen efter att Myggenäs fått ett frislag och felpassat till Niklas Olofsson som drog in bollen i nät men då kom domaren på att frislaget skulle gå om. Ungefär som att Safari skulle ha fått kasta om sitt inkast mot Holland när det visade sig vilka ödesdigra följder inkastet fick.

Högsbo fortsatte att dominera och tvingade det gnälliga Myggenäs till utvisningslägen och senare också utvisningar men tyvärr så renderade det inte i mål för oss utan för Myggenäs som kvitterade genom Ottenborn.
2-2 kom när Ottenborn fångade upp en förlupen boll som rullade fredligt i vår zon och han bara drog dit den. 12.10 in i andra perioden.

13.40 fick de sin nr 20 utvisad för hårt spel.

2-3 kom vid ett frislag i vår zon där herr Ottenborn får vända om och skjuta relativt ostört och bollen slinker in vid Camachos vänstra stolprot. Tid 15.43. Alltså tre sekunder efter vårt powerplay.
3-3 var ett fint mål där Mårten Forslund flippade bollen längs långsidan lite in mot mål och Putte Ekstedt löpte med och petade till den på volley upp i klykan.

Andra perioden slutade med att vi hade en tekning i egen zon där domaren väser till Forslund "Jag förklarar senare"... I pausen frågar Foppa domaren vad det var han skulle förklara. Jo, då visar det sig att motståndaren gick in för tidigt i tekningen med foten och att Foppa egentligen skulle ha haft frislag. Men eftersom spelet redan var igång så tyckte domaren att han istället kunde förklara det för Foppa EFTERÅT!
Varför gav han istället inte frislaget till Foppa när han skulle ha haft det?
Jag tycker den här lilla texten förklarar allt. Ni kan ju tänka själva sedan.

3-4 kom genom ett annat frislag i vår zon där de har tre gubbar vid bollen. Alla leftare.
En gubbe stannar vid bollen och två drar sig åt sidorna. Ottenborn går till höger och hur många gissar att han fick passningen, räck upp en hand?
Japp, han fick bollen och kunde dra in den i nät utan att någon täckte skottet.
Det målet gör mig fortfarande förbannad.
4.54 in i tredje perioden och vi är i underläge.

8.18 drar sig deras nr 28 in i banan och lossar ett skott ifrån vänsterbackplats och det är ett riktigt bra skott som går in alldeles vid stolpen och Camacho är chanslös på det skottet. 3-5 till Myggenäs.

Sedan följer det ytterligare utvisningar.
De får sin nr 2 utvisad för obstruktion och vi får strax därpå Putte Ekstedt utvisad 2+10 minuter för snack.
Jag säger inget om Puttes utvisning. Däremot så borde Myggenäskillen som strax innan försökte göra ett nytt ventilationshål i väggen medelst vår spelares huvud ha fått en utvisning strax innan. Men så kan ju bedömningen bli om domarens hörsel är bättre än synen.

12.36 fick Myggenäs nr 19 utvisad och vi spelade återigen ett relativt uselt powerplay.
Om jag inte får in alla powerplaygubbarna till träningarna får jag väl helt enkelt byta ut dem.

I övrigt innehöll matchen bra defensivt backspel av Joakim Östling, Putte Ekstedt, Jonas Emtervall och Anton Sjölund Jurado.

Peter Ottenborn visade sig vara en riktigt bra målskytt. Inte för att han visade prov på vare sig snabbhet, bra teknik, snabbt eller i övrigt hårt och välriktat skott utan han var stor och tung att möta och vispade dit bollarna helt enkelt. Lite av en innebandyns svar på Horst Hrubesch som hade huvudet på rätt ställe. Inte snygg eller stilfull på något vis utan bara där som en stor blobba. Ottenborn har klubban på rätt ställe helt enkelt.

Myggenäs vinner matchen helt rättvist och det är inget att snacka om.

Vi i Högsbo kommer dock att gå hem och snacka en del.
Vårt anfallsspel är lite för plåttrigt och obestämt och våra frislag bedrövliga och vårt powerplay kryllar av långsamma passningar och felvärderade lägen. Så kan vi inte fortsätta att ha det.

Apropå ingenting. Går det en genomfartsled igenom Myggenäs?