Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 16 oktober 2010

FBC Lerum i topp i innebandyns juniorallsvenska

I grupp H ligger just nu FBC Lerum i topp efter två omgångar med 18 gjorda mål. Inte illa.
En av de stora poängplockarna i laget är Oscar Eriksson Elfsberg i våra kretsar kallad "Mahone" efter sin likhet med rollfiguren i Prison Break. Störst i poängprotokollet är dock Pontus Persson som samlat ihop 10 poäng på de två matcherna. Pontus är född 1992 och spelar förutom i juniorlaget också i FBC Lerums division 1-lag där han på tre matcher svarat för tre mål och två assist.

Sämre har det börjat för Floda IBK som de senaste säsongerna haft något riktigt bra att bygga på med flera duktiga 92:or och även en och annan riktigt duktig P93:a och då tänker jag främst på Gustav Fritzell.
Laget har spelat oavgjort mot IBK Lockerud Mariestad och vunnit knappt mot Ale IBK som Lerum slog klart med 12-5 på bortaplan. Att Floda sedan förlorat mot Mullsjö AIS är väl inte så mycket att säga om.

Mullsjö AIS är nämligen laget som skuggar FBC Lerum i toppen av tabellen.
Mullsjö och Lerum har tampats i diverse cupsammanhang tidigare genom åren. Det har varit i Lunarstorm Cup och i SIBF-cup och allt vad inofficiella SM för ungdomslag har hetat. Hittills har alltid Mullsjö dragit det längsta strået i stacken och jag hoppas att det kan bli FBC Lerums tur denna gång.

I Mullsjö AIS spelar Jesper Sankell som den stora stjärnan. Häromdagen kunde vi se honom i TV-matchen spelandes med Mullsjös A-lag. Tyvärr fick han inte många byten under den tid jag tittade så jag hann inte bilda mig någon uppfattning om hans utveckling men troligen så är det en kalaslirare idag.

Numera är Jesper inte den ende Sankell i laget utan nu finns där även en Josef född 1995. Kan det vara lillebror Sankell tro?
Hursomhelst så är killen född 1995 och torde vara en talang utöver det vanliga.

Trea i serien ligger Landvetter IBK som bygger sitt lag kring spelare som hittat till Landvetter via sejourer i både Hindås och Pixbo. Främst i detta lag är Jesper Johansson och den kvicke Marcus Ödman.
Vad Marcus kan vet jag precis men huruvida Jesper bara är en lirare som står vid bortre stolpen och petar in bollar låter jag vara osagt. Tre mål och tre assist har han i alla fall åstadkommit och jag tror nog att han faktiskt är rätt bra.
Nu har Landvetter inte mött det allra blodigaste motståndet och jag tror tyvärr inte att de kommer att hänga kvar på tredjeplatsen. 


I grupp I spelar imorgon Partille IBS sin andra match och de lär kvadda Onsala IBK.
Pixbo Wallenstam leder denna serie och de möter i helgen Warberg IBF och kommer troligen att befästa serieledningen.
Partille kryllar av duktiga lirare - Wennerstrand, Lorentzon, Bodenmalm, Hallberg, Vernersson och Peter Stenberg i kassen. Detta kryddar de med Strandhagen, Lingheimer, Thunell och Isak Net.
Det här måste vara ett lag som tar sig långt i turneringen.
Pixbo Wallenstam förs fram av den tuffe Robin Fredäng. Kring honom finns spelare som Duvsund och en 95.a som heter som en TV-bonde Karl-Dennis Bryngelsson. I laget finns också klubbens lagarbetande 93:or - Utberg, Insgård, Hellman, Falk m-fl. samt Tomas Kristensson. Det blir spännande att se hur långt detta lag kan ta sig. Det känns som att målvakterna är rätt unga och att de behöver en hel del hjälp för att freda kassen.
Är det detta lag som kommer att kunna hota Partille? Det här är ju helt klart ett lag som saknar en kille som Isak Julkunen som håller till i RIG Umeå IBF numera.

Hmm...mja, jag tror nog kanske att Pixbo kommer att bli tvåa i alla fall men att hota Partille på riktigt tror jag inte man kommer att orka med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar