Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 4 januari 2010

Bojkotta OS-hockeyn

. . . och all övrig internationell ishockey tills det görs något åt domareländet.

Hur många gånger ska vi tvingas se dessa transatlantiska lag få fördelar av domarna utan att något görs åt det?

Igår var det dags igen när en finsk och en KANADENSISK huvuddomare dömde bort Sverige från semifinalen i junior-VM.
Hur många gånger har ni inte suttit där och tänkt tanken..."Domaren är mutad"?

Det heter att NHL-domarna är så mycket bättre och därför måste dessa professionella domare få döma de viktiga internationella matcherna. BULLSHIT!
I match efter match får vi se dem döma bort de starkaste europeiska motståndarna så att det helst ska bli en final mellan USA och Kanada. Det kan ju lika gärna vara en domare från Indien om det ändå ska tillåtas såna misstag som tilläts igår och som tillåtits i otaliga matcher mellan t.ex. Sverige och Kanada.

Lagledningen för Sverige suckar lite lätt och skyller på att våra spelare inte gjorde det de skulle och allt det där men vi ser ju alla vad som händer på isen. Det är helt enkelt rörigt att spela boxplay stora delar av matcherna och vad det betyder mentalt är ju en annan negativ påverkan.

Igår var det två stora. Förlåt ENORMA misstag som avgjorde matchutgången. Först matchstraffet på Marcus Johansson för INGENTING och sedan den missade straffen för kapningen på en HELT ren Jakob Silfverberg. Däremellan fanns det en hel del andra domslut som gick USAs väg. Flera av Sveriges andra utvisningar var inga utvisningar och USA åkte i sin tur inte på några utvisningar som borde ha varit det.

Vad är det för mening med att ställa upp på denna skuggteater om det ska läggas upp för en Kanadensisk seger år efter år?

Detta var ändå bara en försmak av vad som väntar oss i Vancouver.

Till att börja med kommer vi vanliga tittare att bli jäääävligt förvånade IGEN över att det blir en Kanadensisk domare i matchen mellan Kanada och Sverige. Chris Härenstam kommer pedagogiskt att säga att de professionella domarna från NHL är bättre skaffade att döma och vi tittare kommer att säga.... "Oh Yes Sure! Vänta bara...". Sedan kommer kommentatorerna att berätta lite om hur Sveriges dagar innan matchen varit och då får vi veta att laget fått byta hotell tre gånger inför matchen eftersom det visat sig att det funnits sängar och rinnande vatten på alla de föregående hotellen. Hela OS-programmet kommer dessutom att ha lagts om eftersom det visat sig att USA överreaskande vunnit gruppen före Kanada och då har OS-programmet anpassats efter det. Alla andra lag får nu åka 750 mil kors och tvärs för att komma till Quebec där Kanadas matcher går. Ja ja, jag vet att OS går i Vancouver på andra kusten men nu är det så att OS går i Kanada och Kanada SKA vinna OS-Guld!

Stackars Peter Forsberg som inte kommer att överleva första perioden mot vilken motståndare det än blir av USA eller Kanada. Zetterberg och Sedinarna ligger ju också risigt till. Tänk er när den Kanadensiske domaren kommer att stå två meter ifrån t.ex. Chris Pronger när han med klubban hugger Forsberg över nacken tre gånger för att sedan sparka honom i ansiktet. Domaren kommer att bli vit i ansiktet och se jäääävligt förbannad ut innan han blåser och visar ut Forsberg för att han stod i vägen för Prongers klubba. . . .

Det är ju för helvete OS i Kanada och då kan man ju inte ha en annan segrare än Kanada!

*******************************************************************************

För övrigt var det kul att se Småkronorna som inte är så små. var och varannan kille i laget är över 190 cm och det är rejäla bjässar som drabbar samman.
Det är mycket talang i dessa killar och det gör allt för att visa sig på styva linan. Forwards har det ännu så länge lite lättare nu innan backarna har fått all den rutin som behövs och det gör att anfallarna glänser lite mer. Även offensiva backar glänser på isen.

Fram tills matchstraffet för Marcus Johansson var Sverige med i matchen trots att domaren gav alla fördelar de kunde till USA. Efter det var det som om vi inte fick ihop kedjorna att funka riktigt och kraften gick ur oss. USA fick också några billiga mål som gav oss uppförsbacke.

Rundblad som tappade pucken lite orutinerat innan USAs 4-2 var bitvis riktigt bra offensivt men han gjorde alldeles för många misstag defensivt för att vara med i semifinalen. Peter Andersson var en annan back som var lite väl mycket av rundningsmärke.

Pääjärvi-Svensson ömsom imponerar och ömsom underpresterar. Typiskt orutinerat kanske. Får han väl tag i pucken och kommer i fart så har han bara ett alternativ i huvudet och det är att han ska avsluta själv. I det läget finns i hans huvud inte längre några medspelare. Inte bra.

Tedenby har ju en grym teknik men han får åka hem och träna på avslut. Siktet är inte hans styrka.

Ekman-Larsson, Lander och Silfverberg var killar som växte och spelade riktigt bra.

Markström var grym hela turneringen och det är synd att han släpper 3-2-målet på det sätt han gör.

Niklas Wikegård blir bara bättre och bättre och det är dags att han får ta över i större sammanhang! Äntligen en kille som vågar säga som det är. Jag skiter väl fullständigt i om han inte är objektiv när Sverige spelar. Det vore en dröm att koppla in honom som kommentator för ESPN, ABC, NBC eller vad nu TV-kanalerna heter i USA och Kanada när Sverige möter Kanada/USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar