Välkommen till Ryssfemmor!

lördag 23 januari 2010

Bortaseger för Stenungsund mot Frölunda P90/91

I förmiddags tittade jag på en trevlig match mellan Frölunda IBK och Stenungsund i Frölunda Kulturhus.

Matchen böljade fram och tillbaks och båda lagen spelade ett spel utan några tydliga riktlinjer. Det blandades och gavs med långa bollar på Bengt och lite trudelidutter på mittplan.
Stenungsund hade ett skott i stolpen redan efter 1.18.

Frölunda spelade ofta sarg-ut eller rensade undan bollen från egen zon utan att egentligen vara pressade.

5.35 kom Frölunda med 3 mot 1 och det slutade med att Kim Alexandersson drog skottet utanför. Synd att han inte sökte en passning där.

9.35 gjorde Rasmus Durgé sitt första byte efter sen ankomst. Det höll på att sluta illa direkt. 9.45 gjorde Tim Thornström en mycket fin räddning.

14.47 fick Tim ingripa igen efter en indianpassning av egen back. Återigen en strålande räddning.

Frölunda hade inte heller så många klara lägen i första perioden. Kim Alexandersson hade ett bra läge i 16e minuten men skottet gick utanför.

Frölundas backar var lite tveksamma i sina uppspelslägen och kunde ha satsat hårdare framåt mellan Stenungsunds forwards. Ofta inledddes Frölundas bollinnehav med vändningar hemåt och säkrat spel eller med rensningar. Ofta när det fanns läge för en fin passning längs backen kom det en lyftning istället.

Forwards måste också vara mer aktiva i försvarsspelet och göra sig lite bredare och vara mer aktiva med klubborna.

2.35 in i andra perioden gjorde Tim en ny mycket fin räddning efter att Frölunda försökt sig på en svår passning mellan Stenungsunds forwards som ändå lyckades bryta.

5.53 jobbar Jacob Öryd framför motståndarkassen och tvingar målvakten till ett par räddningar. Hela kedjan med Carl Bergström och Oscar Bergström har en mycket bra press i det bytet och Stenungsund har det svettigt.

7.38 ser det ut som att Oscar Pettersson tänker hoppa bock över Stenungsunds bollförande back och Oscar får två minuters utvisning. Dock för upprepade förseelser.

9.01 gör Stenungsunds vänsterback 0-1 efter att nr 41 kört en obstruktion på Frölundas högerforward och tagit bort honom.

Nätet hinner inte svalna förrän Stenungsund får in bollen från ena hörnet framför mål där de rakar in 0-2 efter 9.35.

9.57 sköt Oscar Bergström och Jacob öryd fick en retur från målvakten som han sköt utanför. Skottet sköts utanför alltså...inte målvakten... ;-)

11.56 hade Emil Sahlström ett bra läge efter en passning av Oscar Pettersson men målvakten gjorde en fin räddning.
12.56 kom Jakob Zetterqvist till och sköt ett skott som gick just utanför.

19.22 Spelade Zetterqvist ett mycket bra pass till Daniel Pettersson men läget kunde tyvärr inte nyttjas.

Från andra perioden har jag noterat att Frölunda i stort sett bara spelade sarg och ut. Här skulle man kunna variera sig en hel del och oftare kika lite på alternativet i mitten tidigare.

Alex Östman var MYCKET stabil i försvaret och gjorde allt rätt.

Vid "avgörande" passningar slås bollen ofta iväg stressat. Här kan man fokusera mer på att kvickare lägga an för passningen men slå en mjuk och välriktad passning när det bollen väl ska skickas iväg.

I tredje perioden spelade Frölunda riktigt bra och det emsta som hände hände i Stenungsunds zon.

Tidigt i tredje perioden hade Frölunda ett frislag nere i Stenungsunds zon och där noterade jag att Stenungunds nr 41 körde en cross-checking i ryggen på Alex Östman.

1.49 kom Jacob Öryd på en mycket fin löpning vid ett frislag men hans skott gick tyvärr utanför.

7.42 kom Daniel Menschik i en resolut löpning längs sargen men blev stoppad av nr 41 som höll fast honom. Det renderade 41:an två minuters utvisning.

Frölunda tog över spelet mer och mer och Stenungsund hade enstaka halvchanser. När Stenungsund kom upp i banan hamnade de i Frölundas högerhörn och där bröt Frölunda och vände spelet.

I den 16e minuten skapar kedjan med Alex Östman, Carl Bergström och Jacob Öryd en chans där målvakten räddar Jacob Öryds skott. Stennungsund vänder sedan spelet och kontrar. Frölunda lyckas bryta och vänder igen. Bollen går efterhand åter ner till Frölundas backar och Menschik lyfter in en boll mot mål som Jacob öryd får ner och spelar ut mot kanten till Carl Bergström som drar till på backhand och gör 1-2. Tid 17.05.

Med ca 1.30 kvar skjuter Jacob Öryd ett skott som målvakten räddar med högerhanden.

Frölunda pressar sedan på i slutet av matchen för att kvittera men får inte till mer än några halvchanser. Lyssna till Stenungsundsledarna som aspirerar till en plats i Wiens gosskör. ;-)

Det blev en riktigt trevlig match som nu Stenungsund vann men matchen hade lika gärna kunnat sluta med en seger för Frölunda.