Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 16 januari 2010

Pixbo segrade över Frölunda i P92-serien

Lördag morgon och jag hade ett av mina få tillfällen att kunna se grabben spela innebandy. Han vaknade lite småtät i näsan och kände sig lite risig i halsen men ville absolut spela. Efter lite frukost så bar det sedan iväg till Wallenstamhallen.

När det väl var matchdags satt jag vid bl.a. Pixboledaren Börje Falk och Marcus Landéns pappa som jag inte vet namnet på. Sedan var vi omgivna av ytterligare ett gäng Pixboföräldrar. Kul med lite innebandysnack och tyvärr fick jag höra att Emanuel Falk skulle hoppa på kryckor i 12 veckor. . . aj aj aj. Hoppas han kryar på sig och får en hel innebandysäsong snart.

Matchen drog igång och det var ett rätt moderat tempo i första perioden.
Alla Frölundakedjorna kom bra in i matchen och höll uppe spelet bra. Pixbos Marcus Landén är numera omskolad till back och bygger upp spelet från den positionen på ett bra sätt. I övrigt spelade Pixbo så som de brukar med snabba omställningar och man-man i försvaret mellan backar och center.
Frölunda gjorde turligt 0-1 genom Oscar Pettersson som skickade in en boll mot mål och jag undrar om det inte var målvakten som tåade in bollen i egen kasse till slut.
Strax därpå laddade Marcus Landén för ett skott från backplats och kvitterade med en boll som var minst lika turlig som första målbollen.
Frölunda gav sedan bort en hel del bollar genom rensningar och felpass i ganska onödiga lägen men Pixbo nyttjade de uppkomna lägena dåligt. För Frölundas del betydde det en del bortskänkta anfallslägen.

I andra perioden hade Pixbo fler lägen och kom ofta i båglöpningar från höger till vänster och sköt ibland och släppte ibland ut bollen mot högerkanten på bortre stolpen. Tim Thornström tog det mesta. I Frölunda skapade kedjan med Oscar Bergström, Oscar Pettersson och Emil Sahlström en del. Kedjan med Jacob Öryd, Anton Enetjärn och David Stenberg hackade lite men fick ändå till en del halvlägen utan att komma till riktiga skott. Kedjan med Joel Ottgård, David Torberntsson och Carl Bergström kom upp i offensiva hörn bra utan att få till några direkta skottlägen.
Pixbo gjorde två mål i perioden och gick från 1-1 till 3-1 genom två liknande mål där forward rundade kassen och släppte över bollen in i slottet.
Där hade Frölunda kunnat stänga gatan bakom målet lite hårdare.
Jacob Öryd, som hela matchen var väldigt bra placerad på mitten, bröt flera uppspel. Vid ett tillfälle kom han upp mitt i banan och hotade för skott innan han perfekt släppte ut ett pass till Anton Enetjärn som sköt ett skott som målvakten räddade. Det var nog Frölundas vassaste chans.

En helt rättvis ledning för Pixbo efter två perioden.

I tredje perioden såg Frölunda piggare ut.
Jag tror det var tidigt i tredje som Oscar Pettersson satte ett klockrent skott i stolpen bakom målvakten. Pixbo hade också en boll som rullade en liiiiten liiiiten bit utanför stolpen. Sedan sköt Pixbo en del skott utanför kassen eller så tog duktige Tim bollarna.
Jacob Öryd vann boll på mitten och stötte den framåt via en tunnel på backen och kom loss mot mål. Den andra backen jagade så Jacob var tvungen att sätta en backhand mot mål som räddades. Frölunda gick ner på två kedjor och Victor Coppen kom in som högerforward. Den alltid pigge Anton Enetjärn och för dagen duktige Oscar Bergström vilade. Anton kan vinna på att oftare ta tag i bollen och lyfta blicken tidigare på mittplan och att ta hjälp av backar och center uppe i offensivt hörn.

Reduceringen till 3-2 kom sedan genom matchens Frölundalirare David Torberntsson som klev in i banan och stänkte in bollen högt i nät.
Andra halvan av tredje perioden jagade sedan Frölunda och man skapade också en del chanser. Emil Sahlström fick pass från bakom mål och drog ett direktskott som målvakten räddade. I absoluta slutet låg bollen fri mitt framför målvakten och Jacob Öryd och Emil Sahlström var där och jobbade men målvakten var för tätt inpå för att det skulle gå att lyfta in bollen. Innan dess hade Daniel Menschik och Pontus Lindqvist tagit ett par skott från backplats och Joel Ottgård hade också ett par skottlägen men Pixbo höll undan. Sammantaget var det en rättvis Pixboseger men Frölunda var inte långt efter.

Anfallsmässigt behöver Frölunda jobba på sina uppspel så att man har ett par varianter att utgå ifrån. Försvarsmässigt täcker försvaret stolparna när de borde vara ute och stänga sarg och det är lite för passivt eller snällt agerande runt egen kasse.

Många i Frölunda gjorde riktigt bra ifrån sig. Oscar Pettersson var bättre än jag någonsin sett honom och likaså Oscar Bergström. Carl Bergström är ju alltid farlig med sin fart. Jacob Öryd spelade också riktigt bra med de bollar han fick att arbeta med. Joel Ottgård är ju en stabil klippa till kapten och de snabba skarvningarna ut på kanterna i sista perioden var riktigt stiliga. Matchens Frölundalirare var David Torberntsson som som grädde på moset svarade för ett rappt mål.

I Pixbo var Jonas Samuelsson en riktig kämpe. Tomas Kristensson är alltid bra och Marcus Landén byggde anfallen hemifrån.

Till sist så behövs det lite mer positivt snack. Det hörs upp till läktaren när någon slår en felpassning. Och allra värst låter det från dem som själva slår en och annan indian ibland. Kort sagt SNACKA POSITIVT! BARA POSITIVT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar