Välkommen till Ryssfemmor!

onsdag 6 januari 2010

Gothia Cup avslutat

För några dagar sedan skrev jag några rader om Gothia Cup och dristade mig även till att ge ett halvtips (kraftiga garderingar) om utgången i P18 och P16.

I P18 möttes två av de lag som jag nämnde på förhand - Hovslätt och Husqvarna.
Jag orkade bara se första perioden på web-TV för det såg inte vackert ut. Det var tight spel och inte mycket till ordnade avslut eller mycket till tanke bakom vare sig anfall eller försvar.
Husqvarna såg vassare ut i början och gjorde också 1-0 innan Hovslätt kvitterade.
Matchen slutade sedan 4-3 till Hovslätts IK och kanske såg andra halvlek bättre ut än den första.
Ibland blir det ju så att två lag verkligen kan ta udden ur varandra så att det blir en strid på kniven och enbart kamp i varje speldel.

P16-finalen spelade mellan två lag som såg betydligt bollsäkrare ut och som kunde visa prov på stora kvaliteter - Tatran Stresovice och Sveiva Innebandyklubb. Tatran var mina favoriter till slutsegern och de vann också finalen.
Sveiva mötte vi med Frölundas P93or förra året och jag minns faktiskt inte om det blev 1-1 eller 1-0 till Sveiva men vi var grymt missnöjda eftersom vi tyckte att vi borde ha vunnit stort. Det kanske inte var så illa ändå . . .

Matchen var inte mer än 1.17 gammal när Patrick Doza, som spelade back, tog bollen i eget defensivt högerhörn och ryckte förbi två gubbar och bågade in mot mitten vid halvplan och sköt in 1-0. Därefter var det Tatran som förde matchen och som kontrollerade händelserna med ett intensivt försvarsarbete och frejdigt anfallsspel. Doza var härlig att se med sina ständiga kroppsfinter och start/stopp-ryck som gjorde norrmännen yra i hatten. Tjeckerna hade också en duktig skytt i Vavra som hängde in ett par bollar. Slutresultatet blev 7-3 till tjeckerna.

När tjeckerna firade sin seger dök lagets svenske maskot upp på banan i en av Patrick Dozas matchtröjor. Kul att se den här killen, som en gång stod i mål hos Frölunda, dyka upp på en innebandyplan en gång om året. Kul att få känna sig som en vinnare lite då och då... ;-)