Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 14 januari 2010

Äntligen drar serien igång igen...hoppas vi

Högsbo AIK har nu kört tre träningspass efter juluppehållet och det känns bättre och bättre. Passningarna blir snabbare och säkrare för varje pass och spelarna mer och mer alerta. Vi har också haft en del nya killar på provträning.

De är en välsignelse och en förbannelse i ett och samma paket dessa provtränare.
Du får kanske in en toppenspelare och en toppenkille som kan gå in i laget ganska snabbt. Samtidigt kan du få in snubbar som håller måttet sisådär. Träningarna under denna period blir extremt tävlingsinriktade men lite lurviga i kanterna. Alla vill göra sitt bästa samtidigt som spelarna inte känner varandra.

Alla killarna i laget välkomnar dessa nya killar samtidigt som konkurrensen stärks på en del positioner. Men det är villkoren för alla att jobba med i alla vuxensammanhang och inom ledarskapet.

Nu till helgen ska vi spela första matchen 2010 och vi ställs inför obesegrade serieledarna IBK Göteborg. Första matchen var väldigt jämn men förre Superligaspelaren Daniel Dahl blev tungan på vågen och han avgjorde till fördel för IBK. Jag vill minnas att vi åkte på en tung femminutersutvisning som sedan inte återgäldades för 3-4 liknande tacklingar mot oss. Vi har samma domare denna gång. . . Kommer de att tåla att IBK-spelarna står fem centimeter från dem och vrålar "Fy faaaaan vad du är dålig" den här gången också? Kommer domarna att stå ut med att IBK-spelarna protseterar mot VARENDA domslut som går dem emot denna gång också? Vi får se.

Ja, vi får ju se om det blir match alls till helgen.
Flatås skulle ha öppnat idag men tydligen är premiären uppskjuten eftersom hallen inte är riktigt klar. Det ryktas om ett öppnande den 18 januari men hur gör de med matcherna på söndag då? Innebandyförbundet säger att de inget hört och Kommunen säger att de meddelat Innebandyförbundet. Vi har fått beskedet att det blir match om vi inte hör något annat. Tja, vi har ju officiellt inte ens hört att vi inte kunde träna i Flatås enligt plan idag. Vi är tre man som har sökt de ansvariga på Göteborgs kommun men ingen har nått rätt person.

Man kan ju lugnt säga att Göteborgs Stad och Göteborgs Innebandyförbund har kommunikationsproblem. Att Göteborgs Innebandyförbund ständigt trollar bort inkommande mail är ju en sak. Ja, självklart kan man ju börja ifrågasätta om de gör rätt för stålarna men det är ju en annan fråga. Att kommunen sköter det så illa är däremot en större "skandal".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar