Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 19 januari 2010

Taktisk triumf för Slovenien mot svenska maginotlinjen

Tjahapp, då var handbolls-EM över för denna gång innan det ens börjat.

Det var tragiskt att följa svenskarnas dödskamp mot det taktiskt överlägsna Slovenien ledda av Zvonimir "Noka" Serdarusic. Denne "Noka" är också mentor åt Staffan Olsson och det blev väldigt tydligt att gammal är äldst.

Nu tycker jag ju iofs att det taktiska draget var rätt enkelt.
Slovenerna flyttade bara ut en gubbe på Kim Andersson så föll Sveriges anfallsspel ihop som ett korthus. Ok, Slovenerna kryddade det med lite andra finesser som ytterligare en centrerad spets och styrde spelet till Sveriges vänsterkant.

Det var bra att läsa sönder vårt anfall på det viset men det kändes som att Olsson och Lindgren stod helt utan taktiskt motgrepp mot det. Man bytte ut Kim Anderson och satte in Oscar Carlén iställeet men han gick i samma fälla. Ett tag hade men inne två vänsterskyttar och det såg ju bara knackigt ut. Kim Andersson som då sökte sig över på "fel" kant. Det såg faktiskt ut som att det var första gången som svenskarna mötte ett 4-2-försvar och det kan det ju omöjligen vara.

Tyvärr såg det ju ungefär likadant ut när vi spelade mot Portugal för någon vecka sedan och då var det gamle världsmålvakten Mats Olsson som stod för coachandet för Portugal. Och tyvärr verkar det som att Sverige inte lärde sig någonting ifrån den matchen. Det gjorde garanterat "Noka".

Det lilla artisteri som bjöds på stod dock Sverige för genom bl.a. Dalibor Doder som alltid är sevärd. Dan Beutler var grym mellan stolparna och Lucas Karlsson svarade för några riktiga pärlor.

Kim Andersson tror jag gjorde ett mål. . . sent i andra halvleken. Jag får nog säga att jag inte är särskilt imponerad av honom. Han är ungefär lika effektiv som Maginotlinjen var under andra världskriget. En jäkla bössa som aldrig kommer till användning för att den är för statisk. . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar