Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 27 januari 2010

Stark fightingseger för Högsbo AIK mot Västra Frölunda FK

I söndagens match i Önneredsskolan ställdes vi i Högsbo mot Västra Frölunda FK med seriens två skyttekungar.
Förutsättningarna i serien är ju väldigt speciella. Inför omgången låg vi fyra i serien och efter ett par matcher i omgången hade vi halkat ner till sjunde plats. Vid förlust skulle vi rasa ytterligare och vid vinst hägrade en tredjeplats i serien.
Önneredsskolan är ju verkligen ingen rolig plats i Göteborg och helst slapp man ju tillbringa någon tid där. Snacka om sunkig skola. Men så länge kommunstyrelsen satsar på att byta gräs på Ullevi flera gånger om året så får eleverna gå i denna misär.

Vi hade formerat om vårt lag rejält sedan sist och det är en styrka att vi kan göra det och fortfarande vara riktigt slagkraftiga även om några av våra ordinarie spelare inte kunde spela denna match.

Tidsangivelserna får tas med en stor nypa salt eftersom det inte fanns någon klocka i hallen.

Matchen är inte mer än 32 sekunder gammal när Henrik Andersson passar till Benjamin Holmström som bågar in och sätter 0-1 djupt ner i målvaktens vänstra hörn.

3.41 kommer VF FK i en livsfarlig chans efter att vi gett bort bollen 3 gånger. Där hade vi enbart tur. VF FK följer upp den chansen med ytterligare en rätt farlig chans men skottet går utanför.

Vi skapar själva ett par resultatlösa chanser genom Kim Sandås och Anders Brisme.

4.55 Har Marcus Warnström bollen och spelar fram nye centern Jonas Berg som slår in 0-2 i samma hörn som förra målet.

11.35 Kommer VF FK i en spelvändning på vår vänsterkant. Bollen går som på ett snöre från mittlinjen och ner i hörnet där forwarden redan står och siktar in bollen till Alexander Hedemyr som direkt nöp in 1-2. Ett grymt snyggt mål även om det satt i "fel" kasse.

16.40 har Marcus Warnström ett öppet läge men målvakten räddar.

! 17.06 får vi spela powerplay efter att Mårten Sundholm fått en rejäl körare och dråsat i backen. "Han filmar" ropade VF FKs ledare. Yeah yeah yeah....Sudden gillar ju att slänga sig med sidan mot sargkanten. Tror det var VF FKs nr 17 som visades ut.
Vi spelade ett mycket bra powerplay men bollen ville inte in denna gång.

19.26 fick vi ett nytt powwerplayläge efter ett slag. Under den tid som vr kvar skapade vi några riktigt vassa skott mot mål men fortfarande ingen i kassen.

Andra periodens vassa chanser började med att VF FKs utvisade kille kom in från utvisningsbåset och fick ett friläge där Daniel Sundh gjorde en strålande räddning. Tid 1.28.

3.38 fick VF FK ytterligare en spelare utvisad för hårt spel trodde vi. Men det visade sig att det var en dubbelutvisning där Johannes Carlsson också fick en tvåa.

6.46 Var Johannes igång igen och åkte denna gång ut för slag. Inte för att det var något våldsamt slag utan mer att han höll klubban där när killen laddade iväg.

10.30 kommer Kim Sandås upp i banan och slår en kanonpassning till Henrik Andersson som sätter ett skott i bröstet på målvakten.
11.00 Skjuter Ole Windahl ett skott i ribban.
11.30 kommer Marcus Warnström loss och är helt fri men skjuter utanför.
Direkt därpå har Gustaf chansen fri vid målet men blir hindrad (Jag uppfattar inte riktigt vad som händer). Vi får en straff.
Benjamin Holmström är kylig och drar målvakten och sätter bollen i öppen bur. 1-3 till HAIK.
13.26 ökar vi på till 1-4 genom Henrik Andersson som löper in perfekt och får en passning av Ole Windahl.
13.37 har vi bollen i egen zon och ska spela upp den längs vänsterkanten när bollen studsar på en totalt trasig sarg och in i perfekt läge för VF FK som kommer i bra läge för att göra 2-4. Totalt oförtjänt mål precis när vi var på väg att gå ifrån i protokollet.

15.36 var firma Sandås/Andersson i farten igen och återigen var det Henrik som sköt skottet och gjore därmed 2-5.
15.50 kom VF FK i ett bra läge och Daniel Sundh gjorde åter en kanonräddning.
VF FK behöll greppet i vår zon och bollen hamnade till sist bakom Daniel och domaren dömde mål när bollen dansade på mållinjen. Själv såg jag inte att bollen var inne men vi vet ju sedan tidigare att dessa domare gärna dömer tveksamma mål ibland. . .
3-5 efter 16 minuter alltså.

50 sekunder senare fick vi spela powerplay igen efter att Nr 17 i VF FK åter spelat för hårt. Denna gång mot Henrik Andersson.
Ytterligare ett powerplay med många farliga lägen men inget mål.

Tredje perioden började lite småsnöpligt när VF FKs Alexander Hedemyr fick bollen på deras högerkant och bara klappade till ett skott som gick i nät. 4-5 efter 58 sekunder och nu var VF FK otäckt nära.

Vi spelade ändå väldigt stabilt och det kändes långsökt att vi skulle tappa detta men man vet ju aldrig.
1.56 in i tredje spelade Marcus Warnström upp bollen till Jonas Emtervall som drog iväg bollen mot mål. Det blev till en perfekt dalare som gick i en jättefin båge in i målvaktens vänstra kryss. 4-6 till HAIK.

5.06 har VF FK ett frislag i vårt vänstra hörn och vi står lite felplacerade så att de kan avancera från kanten och dra in 5-6.

! 11.50 fick VF FK nr 17 utvisad. I det läget kändes det som ett stort ÄNTLIGEN. Han hade sprungit och buffat och knuffat och jobbat ihop den utvisningen länge.
12.03 gjorde Ole Windahl 5-7 framspelad av Marcus Warnström.
15.49 kom vi i en spelvänding på vänsterkanten och Henrik Andersson spelade över bollen till Ole Windahl på bortre stolpen. Ole petade elegant in bollen på volley och så hade vi 5-8.

18.25 blev VF FKs nr 17 utvisad igen. Det var en riktigt mysig kille.

18.32 Gjorde Ole Windahl 5-9 framspelad av Marcus Warnström. Två mål på 20 powerplaysekunder. Inte illa!

Med 7 sekunder kvar av matchen utbryter stora kalabaliken i Önneredshallen när Benjamin Holmström jagar boll ner mot eget hörn och blir hårt ansatt av nr 55. Det blir lite klubbväxling och rätt vad det är så drar 55an på ett yxhugg rätt på Benjamins hand. Foppa Forslund som är närmast agerar direkt polis för att skydda Benjamin från ytterligare slag och likt Marty McSorley (Där kom den Brisme)räddar han undan Benjamin från den vilt svingande 55an.
Sedan rusar alla spelare in på banan och ger sig in i gröten så det mest liknar en upprätt TV-Puckhög av alltihop. Till och med jag får gå in och flytta på några på vägen men jag har inte nöjet att möta Nr 17 på vägen tyvärr.
Allt slutar med matchstraff för 55an och Mårten Forslund.
Nu får vi se hur förbundet dömer och hur det blir med eventuell avstänging.

Det må så vara att 55an blev illa träffad av Benjamins klubba men det är inget försvar för att höja klubban för att slå så som han gjorde. Han är en alldeles för bra innebandyspelare för att syssla med sådant och det är ju bara att hoppas det var sista gången det brann för honom på det viset. Fyra mål gjorde han denna afton. . .

Vi dominerade i alla fall matchen från start till slut och spelade otroligt bra.
Alla kedjorna skapade även om det var kedjan med Ole, Benjamin och Henrik som fick mest utdelning tillsammans med vårt powerplay.
Forslund gjorde en kanonmatch som back och hade med lite flyt kunnat sätta åtminstone två skott som gick bara en yttepytteliten bit utanför. Defensivt funkade det kanon.
Kim Sandås gjorde också en grymt stark insats där han stängde banan på precis rätt ställe hela tiden och dessutom kom upp i ett par riktigt fina framstötar med strålande passningar i slutet.
Jonas Emtervall svarade för ett mål och mycket bra slit. I Slutet av matchen blev han också manglad mellan sarg och en klubba och TVÅ VF FK spelare och såg sådär lagom mosig ut senare...

Jag skulle kunna räkna upp bra grejer från allihop i punktform men jag nöjer mig med detta. Nu kommer det nya matcher att kämpa sig igenom. Nu väntar Guldringen och Le Comte de Bague en or i nästa omgång( Sorry ni som kan franska... )

Tills dess njuter vi av vår högsta serieplacering på länge där vi ligger på tredje plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar