Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 30 januari 2010

Tung Högsboperiod väntar

Matchen mot Västra Frölunda FK blev en riktig pyrrhusseger med resultatet att Mårten Forslund blev avstängd och Benjamin Holmström skadades.

Det som hände var att Holmström och VFFk-spelaren kämpade om bollen vid sargen och Holmström fick frislag. Då tittar VFFK-spelaren besviket på domaren, sjunker liksom ihop och suckar, greppar sedan klubban i ett golfgrepp och svingar mot Holmström som är på väg att lägga upp bollen för frislag. Klubban träffar Holmströms hand stenhårt så att det knakar i hela hallen.
Då rusar Forslund fram och trycker undan VFFK:aren. Om än bryskt men inte på långa vägar på samma nivå som golfslaget.

Vad säger ni?
Känns det som att straffen var i paritet med varandra?

En kille svingar beräknat sin klubba likt den värsta Marty McSorley, låt vara i lightformat men ändå, och skadar en annan spelare och den andre rusar in för att avbryta attacken och de två får samma straff.

Alexander Hedemyr är alltid farlig för VFFK men ärligt talat så har han gjort en av de fulaste målgesterna jag någonsin sett på en innebandyplan. Vad är det för fel på att bara sträcka armarna mot taket liksom?


McSorleys straff blev avstängning resten av säsongen 99/00. Senare blev han avstängd i ett helt år och spelade aldrig med i NHL. Han fick också en villkorlig dom om 18 månaders övervakning för vapenattack mot Brashear.

Vi har alltså två killar borta från början i matchen mot Guldringen.
Ok, det börjar vi bli vana vid såhär långt in i säsongen. Vi spelar i division 4 och det går inte att räkna med att ha fullt manskap hela tiden. På ett sätt blir det lite skoj också på det sättet att vi kan snurra runt med fler gubbar i A-uppställningen.

Ofta tar man ju ut laget efter någon slags genomsnittlig prestationsbakgrund och ibland utifrån formkurva. Många av killarna i Högsbo har en väldigt hög högstanivå men också en låg lägstanivå. Ofta kan den lägstanivån höjas genom att spelarna blir medvetna om alternativa lösningar till sitt "vanliga" spel. Efterhand blir det förändrade spelsättet det vanliga sättet att spela och då har man fått en kanonspelare. En som har höga toppar och som också håller en jämn spelkvalitet både offensivt och defensivt.

Allt oftare på senare tid har jag också sett att de tidigare ojämna spelarna har höjt sin lägstanivå och det börjar se riktigt bra ut.
På det sättet kan det vara kul att testa de nya spelarna i A-uppställningen.

Längre framöver har vi fortsatt spelare borta av olika anledningar. Det är resor och jobb om vartannat. Nästa helg undrar jag om vi har några målvakter att tillgå alls. Det ser mörkt ut.

IBK Göteborg är redan klara seriesegrare och Kärra, som vi slog i första mötet, är klara tvåor med 11 poängs försprång på oss (En match mer spelad). Floda och Burås jagar två poäng bakom oss och sedan följer ett helt koppel lag i den superjämna serien. En förlust och vi åker hiss ner i gröten igen. En vinst och vi kan haka på de två i toppen och hålla de andra ifrån oss.

Guldheden är ojämna och vinner och förlorar om vartannat. De låg nyss näst sist i serien och ligger nu sexa.

Burås som kom tvåa och var nära att gå upp i trean förra säsongen började serien dåligt men jagar nu på en tight femteplats.

Seriesjuan Sportlife Kungälv tyckte de gjorde en usel match mot oss och de kommer att vara grymt revanschsugna när vi möts igen.

Guldringen som vi möter imorgon har Peter "Greven" Forssander, 100 kg orosmoln, i sitt lag och han är helt klart bra. De slog oss helt regelrätt förra gången med vassa kontringar 5-6 gånger om. För övrigt rekommenderar jag ett besök på deras hemsida. Tror aldrig jag sett galnare mathcreferat eller gästbok http://www.laget.se/GULDRINGEN/8327-start.html

Kåhög började också serien svagt men de gjorde en jättebra match mot oss och har också tagit en del poäng på slutet.

Det enda lag som är avhängt är Utby som kom från division 3 inför säsongen och de är ändå inte dåliga.

Precis nu när jag går in och kollar serietabellen och lite resultat så ser jag att Kåhög har spelat två 0-0-matcher. Dels mot Västkustens Kamrater och dels mot Floda IBK. Två gånger om. Ok, det är alltså något riktigt superfel i resultatrapporteringen och då är ju serietabellen inte att lita på ett dugg.
Spännande att se var detta slutar. Vi ligger ju knappast bättre till i serien när de resultaten korrigeras.

Kul att tro att man ligger trea ett tag ändå . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar