Välkommen till Ryssfemmor!

onsdag 20 januari 2010

Det kan väl inte vara så lätt?

Helgen som gick möttes Frölunda IBK och Lindås IBK i division 3 innebandyn.

Frölunda som har haft en mycket tuff säsong hittills med skador och spelare som har flyttat och bytt klubbar och allt vad det har varit vann mot Lindås som ligger tvåa i serien, fyra poäng efter Backadalen.
Segersiffrorna skrevs till 8-3 och det är klart att Lindås inte var så nöjda med de siffrorna samtidigt som Frölunda var grymt glada över storsegern.

Jag hittade två referat som beskriver matchen. Det första kommer från Frölundas hemsida och det andra från Lindås:

"Herrlaget har startat segertåget.
2010-01-18 09:31

Vågorna från Lindås var frustrerade och tappade humöret när vårt herrlag fullkomligt körde över sina motståndare i gårdagens match.
Herrlaget gjorde igår en fantastisk match mot Lindås Waves. Slutrestultatet skrev till 8-3. Det som gjorde matchen unik är att i första perioden så tog vi ledningen efter redan 4 seknder. Det i sig är inte unikt på något sätt. Det som gör tillställningen till något som kanske platsar i idrottshistorien är att även i andra historien så gör vi ytterligare ett tidigt mål. Efter 4 sekunder. Hör och häpna.

Första kedjan var fantastiskt bra genom hela matchen och 2 andra som utmärkte sig var Emil Kronaas och Anton Jigborg.
En kul och underhållande match där publiken hela tiden kunde glädjas åt anfallsglad och possitiv innebandy.
Nu tar vi resten av serien med..."

Så tar vi Lindås referat;

"Förlust mot Frölunda i div3

Lindås hade inför matchen chans att knappa in på Backadalen som förlorade hemma mot Billingsfors i lördags. Frölunda såg dock till att avståndet upp till Backadalen på förstaplatsen alltjämt är fyra poäng. Förlustsiffrorna blev till slut 8-3 (1-0, 3-1, 4-2) i en match som i princip avgjordes efter fyra sekunder. Frölunde tekade framåt och satte direkt 1-0 på ett segt Lindås. Ledningen växte under matchens gång och när vågorna till slut hittade rätt fokus hade Frölunda redan avgjort matchen.

Målskyttar: Charlie Sanderson 2 och Daniel Nygren"

Frölunda ligger idag, med två matcher färre spelade, 16 poäng efter ledande Backadalen. Jag gillar att matchrefereatet andas seriefinal.

Sedan undrar jag ju om spelarna i Lindås ställer upp på beskrivningen att matchen tog slut efter 4 sekunder. Så enkelt kan det väl ändå inte vara?
Med 59 minuter och 56 sekunder kvar att spela kan väl ändå inte en match vara körd efter FYRA sekunder. . . Det låter ju ändå lite väl hårt mot de egna.

Fantastiskt ändå med mål efter fyra sekunder i två perioder. Det måste ju nästan vara unikt?

Lindås är nu fortfarande fyra poäng efter Backadalen som också förlorade i omgången.
Jag ser fram emot en rafflande serieavslutning.