Äntligen skulle vi få spela första matchen i nya renoverade Flatåshallen.
Hallen har genomgått en riktig ansiktslyftning och är tio gånger bättre än tidigare.
Ja, för att inte säga hundra gånger bättre. Nu finns där ett nytt golv, bara en sådan sak. Fixat ändå från grundbalkarna och det behövdes. Omklädningsrummen är också stora och rymliga och fräscha.

Ok, vi spelade en match också.
Vi inleder bra med en chans direkt för Ole Windahl men inget mål. En bra start dock.
Spelet böljar lite fram och tillbaks utan att något av lagen skapar några direkta farligheter.

5.54 blir det lite rörigt framför vårt mål men vi tar ändå in bollen och ska spela den vidare. Då felpassar vi och de bryter och klappar in 0-1. Ett rätt onödigt mål att släppa in.
16.44 spelar de en boll från sin högerback rakt ut på vår högerkant där de tar ett direktskott som går i mål. 0-2 och den passningen gjorde det bra som letade sig fram genom vårt försvar.
Vi har hela perioden bra häng på dem och skapar lägen men får inte in bollen.
Istället är det de som 19.49 hittar en passning in i mitten där Daniel Dahl dyker upp, vänder om med bollen, och klappar in 0-3. Surt mål med bara tio sekunder kvar men bra spelat av dem.

Andra perioden är inte mer än 50 sekunder gammal när Ole jobbar fram bollen till Henrik framför målet och det ser ut som att Hinken petar in bollen men det visar sig vara självmål. Tror det var Erik Reichenberg som petade in bollen i egen kasse. 1-3 och det var inte alls oförtjänt.

5.28 tar vi ett lite svårt avslut och de kan vända spelet mot oss och deras kapten kom upp i banan och drog till fårn halvplan och satte 1-4.

7.18 sedan kontrade IBK Göteborg igen och spelade ett otroligt fint väggspel som vände ut och in på våra backar innan de klappade in 1-5. Tror de var Peter Zelén som satte bollen till sist. Mycket snyggt mål.

Vi går här ner på två kedjor.

9.16 kommer Mårten Forslund helt sopren med målvakten efter en stilig tunnel på Reichenberg på mittplan. Foppa rundar även målvakten men blir fälld det sista innan han slår bollen förbi den öppna kassen.
Vi får en straff som tyvärr missas.
Vi spelar ett bra powerplay men återigen har vi inte millimeterarna på vår sida.

16.00 är Ole helt solo med målvakten som räddar.

18.25 kommer IBK helt fria men Daniel Sundh gör en fin parad och räddar.

Andra perioden präglades av att vi kom i många lägen men inte riktigt lyckades sätta bollarna.

Tredje perioden spelar vi med press och vi skapar chans på chans.
Det ska sägas också att den tidigare dominerande Daniel Dahl inte spelade sista perioden. Vi hade dock skapat en hel del även i andra perioden så länge han var med.

Under perioden 2.20--4.22 har vi sju klara målchanser genom Ole Windahl, Henrik Andersson och Benjamin Holmström, Marcus Warnström och Gustaf Lundgren. Vi har ett par öppna kassar under denna period men bolljäveln vill inte in.

Det fortsätter på samma vis men vi har kanske 2 chanser per minut innan vi 7.16 gör 2-5 genom Jonas Emtervall som kommit upp i banan och möter Foppas passning.

Det målet får vi dock inte njuta av någon längre stund. Direkt efter tekning spelar Peter Zelén till Fredrik Björkner som sätter fart igen och hårt pressad av Foppa drar in 2-6 med ett skott från halvplan igen. *Suck* Tiden 7.25. Alltså nio sekunder efter vår reducering.

Vi fortsätter att pressa men spelar hela tiden nära deras mål och de backar hemåt. Eller rättare sagt så pressas de hemåt och trycker ihop sig vid eget mål. Vi knör och knör men får inte in bollen. Jonas Emtervall får kliva åt sidan för att vi ska ha in Foppa på backlplats för att få fler backskott. Alex Moodh kommer in istället för Foppa på centerplats. De båda kedjorna fortsätter att skapa lägen och vi kommer ofta i 2-mot-1 eller 3-mot-1-lägen som vi tyvärr inte nyttjar i denna match.

17.10 spelar Henrik Andersson fram Ole Windahl som drar in 3-6 i ett liknande läge som vi haft 100 gånger tidigare i matchen.

17.20 kommer Gustaf ruschande i 120 längs vår högerkant när Björkner i IBK Göteborg satsar hårt och lägger in en höfttackling så Gustaf nästan hamnar ute i duscharna....i FRÖLUNDA KULTURHUS! Samma domare som dömde vår första match och gav Kim Sandås en femminutersutvisning då borde väl ge samma förseelse samma straff tänker man. Men vad händer? Jo, efter lite konfererande kommer de fram till att det ska bli två minuter. Mycket märklig bedömning.

Vi trasslar sedan till det för oss i vårt powerplay och det liknar ingenting.
18.33 hamnar Foppa liggande i vårt ena hörn med bollen vid foten och han bedöms spela liggande spel och det är inte så mycket att säga om. Om man råkar falla ska man ta sig upp i stående så snabbt man kan. Jag har sett Foppa ha en gubbe på ryggen och ändå resa sig som om det var en fluga som satt där och nu låg han som en höftopererad pensionär på backen i 20 sekunder . . . Utvisningen var inget att säga om.

19.44 spelar IBK Göteborg sedan in en boll i vårt slott och rakar in 3-7.

På min näthinna sitter mängder med outnyttjade frilägen och chanser kvar men släpper man in sju mål så gör man och gör man sedan inte mer än tre så är man såld. IBK Göteborg hade också en målvakt som stoppade det mesta av det vi satte i bröstet på honom.

Gör man sju mål så förtjänar man att vinna och vi gratulerar IBK Göteborg till segern.

Matchens lirare måste vara den där osynlige plexiglasskivan framför IBKs mål.
Sedan var ju Daniel Dahl och Fredrik Björkner väldigt bra.
Hos oss tycker jag, trots förlusten, att många var riktigt bra och med lite mer sting i avsluten så hade vi kunnat ha flermålsskyttar i Benjamin, Ole, Henrik, Marcus, Foppa och kanske även Gustaf.

Nu går vi hem och tränar effektivt målskytte!

Enda trösten är väl att vi, mot alla odds, ligger kvar på fjärdeplatsen i serien då de andra resultaten gick lite vår väg i denna superjämna serie.