Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 7 januari 2010

GM och SAAB

GMs VD tror inte att det kommer att komma in något godtagbart bud på SAAB och finansieringen hos köparna ifrågasätts.

Ja, nu börjar man ju undra lite över alla dessa turer med SAAB.
Är SAAB bara en bricka i ett marknadsföringsspel för Königsegg och Spyker och diverse andra aktörer eller vad är det frågan om?

Vad har GM för pris på SAAB och varför bekymrar de sig om huruvida en tänkbar köpare kan driva företaget vidare eller ej? De tänker ju definivt inte driva det vidare.

Det är väl så att GM försöker sälja ut delar av SAAB till en något större vinst än de fått annars samtidigt som de försöker att behålla sitt renommé på marknaden för att kunna sälja andra bilar.

SAABs dagar har varit räknade länge och redan under tidigt 90-tal var företaget ute på tunn is. Det är nog dags att bilbyggaridéerna på SAAB kommer till nytta hos andra biltillverkare än SAAB och GM. Själv har jag aldrig ägt en men de som gjort det har alltid älskat sina bilar så något rätt har de ändå gjort i Trollhättan under alla dessa år.
Det är nog inte så mycket bilen det är fel på som helt andra saker som snurrar runt ett köp av en bil såsom försäkringar, reservdelskostnader, skattesatser, marknadsföring, tillverkningskostnader och utvecklingskostnader m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar