Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 10 januari 2010

Togo vek ner sig

Man kan ju undra hur mycket det kostade att behålla Togo i Afrikanska mästerskapen?
Troligen så gick arrangörerna, FIFA, Angola och alla möjliga in för att påverka Togo till att fullfölja turneringen.
Vi vanliga lär ju inte få veta något om detta förrän om möjligen 10-15 år för nog är det väl skumt att Togo stannar.

Kan ni tänka er att vi skulle ha kvar vårt landslag i ett land där de blivit beskjutna av "rebeller"?
Tänk er Zlatan, Chippen och Olof Mellqvist som satt på uteserveringarna vid Tysklands-VM och tjurade över att de blev fotograferade av paparazzis, sportjournalister och helt vanliga tyskar och turister och fotbollsfans. I Angola skulle de ha blivit beskjutna av betydligt kraftigare prylar än fotoblixtar. Kan ni se er dem prestera fotboll efter en kärve från en Kalashnikov?

Nä, jag tänkte väl det.

Tänk er en intervju med t.ex. Kim Källström.
Hur lägger ni upp dagen inför matchen imorgon?
- Ja, först får vi ju bepansrad transport till arenan kl 03.45, för då är det som lugnast. Sedan kommer ju matchen att spelas inför tomma läktare. Vi har inte pratat något om själva matchen utan vi är mest fokuserade på att överleva detta. Vi lämnar sedan arenan kl. 03.45 natten efter matchen och hoppas att "rebellerna" liksom enna glömt bort oss.

Från Togo-lägret hör man nu att människor har dött för turneringen och att de inte vill betraktas som fegisar som drar sig ur.

För det första så har ingen dött FÖR turneringen. Det är ju inte så att en enda spelare åker till ett Afrikanskt mästerskap för att ära någon högre sak och därmed sätta sitt liv på spel. Det finns ingenting inom idrottsvärlden som är värt att riskera sitt liv för.

Påståendet att de inte drar sig ur för att inte betraktas som "fegisar" är ju en terminologi som håller rena sandlådenivån.

Angolas president har gått ut och sagt att det hela var en engångsföreteelse och att de kan garantera spelarnas säkerhet. Hur kan han garantera detta plötsligt och borde inte det ha varit en självklarhet från allra första början?
Har ni läst att de fått fatt i "rebellerna" som beskjöt bussen?
Nä, inte jag heller.

Nu får vi alla önska att det inte sker några fler attacker i Angola och att alla spelare, till att börja med, klarar sig därifrån. Om inte så hoppas jag att det var värt priset för de som pyntat upp . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar