Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 26 februari 2010

The way to go - En hyllning till Niklas Wikegård

Läste ni att Niklas Wikegård blivit anmäld till diskrimineringsombudsmannen för att han sagt något ofördelaktigt om damishockeyspelarna?

Det är ju jättekomiskt och det blir ännu roligare när man hör att det är en mamma till en av spelarna i landslaget som anmält honom.

Ärligt talat.
Sverige blir fyra i turneringen och förlorar med 1-13 och 1-9 mot de som blir etta och tvåa.

Är det inte så att det finns en del att ifrågasätta i spelet om det går på det viset?
Är det inte så att man bör vra beredd på en del kritik om man är med i ett landslag som agerar på den största av arenor?


Wikegård ÄR kontroversiell i sin kommentatorsroll.
Han säger starka saker och han reagerar och han säger fel ibland och han ser inte precis allt som var Leif Boorks specialitet.
Men Niklas Wikegård är, förutom sina kunskaper, jävligt rolig att lyssna på.
Han är den kommentator som har det allra högsta underhållningsvärdet av samtliga i svensk TV. Han är ett skönt avbrott från all torr saklighet vi matas av i all vår idrott i TV.
Han är nästa generations sportprofil i svensk TV.

I bronsmatchen mellan Sverige och Finland var han väldigt lugn och sansad och pratade BARA positivt om de svenska spelarna. Han gjorde iiiiingenting för att sänka sporten på något vis utan avslutade med något om att de kämpat bra.
He he.... det är humor det också.

Om man istället tar Mikael Renbergs kommenterande av Sveriges match mot Slovakien så var det ju rena sömnpillret. Huvudkommentatorn förundrades och tyckte det vars skönt med Renbergs lugna och norrländska saklighet. Missförstå mig rätt nu. Jag giller Renberg också och han kan mycket och sådär. Men när slutsignalen gick så var det som att någon välte ut ett halvtomt litet glas mjölk på bordet...ni känner dramatiken....man ser glaset sakta välta och man utbrister i ett "NEEEJ"...
Ja, och sedan tar ni hushållspapperet och torkar upp skiten lugnt och stilla. Värre än så är det inte.
DET ÄR FÖR HELVETE INTE SÅ MAN ÅKER UR VÄRLDENS STÖRSTA JÄVLA FUCKING ISHOCKEYTURNERING MED DE ALLRA FUCKING JÄVLA BÄSTA SPELARNA MED VID SAMMA FUCKING JÄVLA TILLFÄLLE!

HELA SISTA PERIODEN VRÅLAR MAN ÅT BENGT-ÅKE GUSTAFSSON ATT HAN MÅSTE GÖRA NÅGOT. MAN KOMMER MED EN MASSA FÖRSLAG PÅ ALTERNATIV COACHNING OCH MAN SVÄR ÅT ATT SPELARNA UNDERPRESTERAR. SAKTA BYGGER MAN UPP EN DOMEDAGSSTÄMNING OCH MAN HÖJER DRAMANIVÅN BIT FÖR BIT TILLS MAN I CRESCENDOT VRÅLAR UT ETT UNISONT NEEEEEEEJ SÅ DET HÖRS ÖVER HELA FUCKING JÄVLA ATLANTEN!!!

2 kommentarer: