Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 6 februari 2010

En bekväm seger för Majorna i division 5

Nja, såvärst bekväm var faktiskt inte segern över Kortedala IF i Göteborgsseriens Division 5 i handboll.
Kortedala hade ledningen i stort sett hela matchen och spelade jättefin handboll, faktiskt bättre än jag någonsin sett dem spela förr.
De kryddade ett fint kombinationsspel med dubbel och trippelväxlar och öppnande spel med snabba och vassa planerade avslut.

Majornas IK kom till spel med sju utespelare varav en spelare skulle testa om foten höll. Efter två minuter trampar en annan spelare snett och utgår för att linda foten. Uj uj uj...sex spelare varav en halvskadad och alltså inga avbytare. Här gällde det att dra ned på tempot.

Majorna IK släppte aldrig taget och fortsatte att mata på med sitt spel.
I halvlek var ställningen 12-9 till Kortedala.

Majorna fick en bra start i andra och knaprade sig närmare i målprotokollet hela tiden. Rätt vad det var så ledde Majorna matchen med 12-13.

Kortedala började skälla lite på varandra och bet ihop samtidigt som Majorna tog en del lättlästa och illa utförda avslut. Rätt vad det var så ledde Kortedala matchen med 17-14 och det började se illa ut för Majorna.

Matchbilden ändrades inte mycket under speltiden.
Kortedala kombinerade, satsade på övergångar och kom igenom rätt ofta. De hade inga avslut på sin vänsterkant och bara ett fåtal på sin högerkant. Allt skulle hända i mitten. Majorna lät sin mittnia dra isär åt höger samtidigt som högernian satsade fram och tog avslut i mitten eller spelade till linjen som låg antingen mellan 2-3-höger eller mellan 3-3. Kontringsspelet var relativt obefintligt från båda lagen.

Vid ställningen 20-17 till Kortedala och sex minuters speltid kvar säger vår målvakt, Daniel, "Det är lugnt killar, jag spikar igen nu".
Och det är ju fantastiskt skönt med killar som håller det de lovar.
Daniel inte bara spikade igen. Han la fram tegelstenar och blandade murbruk och byggde upp en hel mur framför målet. Med 20 sekunder kvar ledde Majorna med 20-21 och Kortedala kom igenom på ett lite stressigt läge och sköt över.

Majorna stod som segrare för fjärde gången denna säsong och Kortedala var superbesvikna förstås. De hade förlorat mot ett halvfigursgäng som spelade den enklaste handbollen som går. Gåhandboll med enkla raka passningar höger-vänster och skott från en stor och tung högernia. Jag förstår Kortedala om de är besvikna. Det är inte roligt att lägga ner mycket tid och få ihop ett kanonfint spel för att sedan åka på stryk mot ett brunkargäng med en duktig målvakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar