Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 13 februari 2010

Redbergslid Globetrotters och Majornas IK

Igår spelade jag handbollsmatch i division 5 och vi fick storstryk mot OldRik med Magnus Wislander i spetsen. 19-30 skrevs siffrorna till i slutänden.
Inte så mycket att säga om resultatet som nog blev rättvist.

Jag säger "nog" eftersom det känns som om OldRik spelar matchen på halvfart. Åtminstone Wislander lattjar sig igenom matchen och sprider sköna och avslappnade kommentarer kring sig hela tiden. Han uppmuntrar både medspelare och motståndare och agerar som en superambassadör för idrotten.

De andra RIK:arna dras med i jargongen och trivs såklart bättre än någonsin på handbollsplanen när de kan få leka med Wislander. I ärlighetens namn så har ju OldRik tidigare alltid varit lite surmulna när man mött dem. Ni vet lite sådär som om de har både nageltrång, tarmvred och en sur fru på en gång, redan innan matchen.
Nu vet de om att de har ett sparkapital i tidernas bäste handbollspelare att tillgå och skulle matchen bli jämnare skulle han bara gasa på lite.

På linjen har Rik en snubbe, Magnus Wanne, som är bred som en laggårdsvägg och som nyttjar sina kilon till max och kryddar det med att lägga ut "bommen" då och då. Som försvarsspelare var det inte kul att möta honom. Rätt vad det var så gav han en en putt så man flög tre meter åt andra hållet. Två gånger gick jag på den och när jag gjorde domaren uppmärksam på hur Wanne agerar så säger domaren "Han är starkare än er". Ehhhh.....OOOOOkey. DET har jag aldrig hört någon säga om mig kontra någon annan. Anfallet efter ställde jag mig i RIKs försvar och visade några gånger vem som VERKLIGEN är starkast på samma sätt som Wanne spelade i vår försvarslinje. Nästa gång Wanne kom upp i anfall satte jag en näve i bröstet på honom och flyttade på honom ganska bryskt ett par gånger. Numer säger vi Wanne-Vante.
Tyvärr bytte han kant och puttade på ett par andra så han fick göra ett par mål till.

Jo, jag skrev ju att det "nog" blev ett rättvist resultat.
Ja, RIK fick ju ett siffermäsigt övertag direkt och vi spelade väldigt "artigt". Satsningarna och skotten togs lite sådär försiktigt och långsamt ungefär som om vi spelade en vänskapsmatch för pensionärer. RIK tutade på precis som vanligt förutom att Wislander tog det väldigt lugnt.
Efter ett tag började Johans skott bita ordentligt och Markus började också satsa ordentligt på sitt hörn och då hände det lite grejer i protokollet för oss.

I andra halvlek fick vi också till en hel del kontringar men Adde Gustafsson måste ha världsrekordet i att bränna frilägen. Det blir väldigt frustrerande när motståndarna "alltid" sätter sina skott oavsett varifrån de tas samtidigt som vi bränner solklara lägen ensamma med målvakten.

Siffrorna hade i alla fall kunnat bli snyggare om vi satt åtminstone hälften av våra frilägen. Om då sedan RIK gasat på så vet vi ju inte men några bollar närmare hade vi nog kommit. Pär Jilsén och allt vad de heter har ju en del ytterligare att visa upp om det behövs.

Kul kuriosa från matchen är att Johan Mjöberg tidigt i matchen drog ett skott i armarna på Wislander. Mtt i matchen satt sedan Wislander och ett par andra RIK:are och pratade om att täcka Johans skott och kommentarerna blev ungefär "Är du tokig".
Wislander visade sedan upp skottmärket för Julle Johansson och sa att han aldrig känt ett så hårt skott i hela sitt liv.
Gissa om Johan var stolt efter matchen?

Vad som är viktigare är att Majornas division-4-lag vann en tät match mot Tostared igår. Ett tag drog Majorna ifrån och ledde med 4-5 bollar men Tostareds rörliga nior kunde nyttja att domarna var dåliga på att räkna steg så försprånget åts hela tiden upp ju mer Tostared sprang i banan. MIK saknade också storskytten Calle Lang som var sjuk. Tyvärr förlorade ju MIK mot Kullavik i förra omgången så nu måste något lag hjälpa till mot ÖHK 2002 för att MIK ska kunna avancera.
ÖHK 2002 mosade dock serietreorna Varberg coh det finns inte många lag kvar att möta som kan hota deras serieseger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar