Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 24 februari 2010

Barcelona med hjärtat i halsgropen

Stuttgarts första halvlek mot Barcelona bar strålande.

Pique, Puyol och Toure fick dela på bollen tillsammans med Busquets när Stuttgart hela tiden plockade bort Messi, Iniesta och Xavi från spelet. Iniesta började ute på högerkanten men flyttade i slutet av första in mer centralt i banan och då såg det lite bättre ut för Barcelona.

Tyskarna kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och Cacau och Hleb var mycket bra och fick Barcelona att se riktigt oroliga ut. Toure blev också utbytt mot Henry och det var ett byte i rättan tid.

Vi fick också se Gabriel Milito och det var första gången på länge som jag såg honom spela. Han kanske har varit med de senaste matcherna men nu verkar han verkligen vara tillbaks.
Det glädjer oss alla Barcelonafans att det måste betyda att Zygrynski, eller vad han nu heter den hårige lurven, är närmare. . . Shaktar Donetsk eller vad han nästa klubb nu kommer att heta.

Viasats kommentatorer pratade innan matchen om att Zlatan måste bli tydligare i sitt kroppsspråk för att få de rätta bollarna. Ola Andersson visade sin tes med ett litet kort klipp där Zlatan i ena fallet lutar sig framåt i löpriktningen jämfört med ett annat där han inte lutade sig framåt i den tänkta löpriktningen.
Det är möjligt men om jag skulle analysera Zlatans "problem" så skulle det inte handla om hans tydlighet i rörelserna utan då skulle det snarare handla om den roll han har i anfallet.
Barcelona hade ju förra säsongen Etoo som sprang i luckor hela tiden och nu verkar det som att Zlatan har fått överta precis den rollen. Känns det rätt för en targetplayer med en svängradie på sju meter och ett acceleration som en Ockelbo 600 anno 1976?

Ett annat problem som Barcelona har är att Lionel Messi inte vet när han ska släppa bollen.
Där kan vi snacka om en bollkär lirare som väldigt ofta håller bollen två-tre meter för länge innan han ens funderar på att nyttja medspelare. Kan man dryfta sig till att ana att ju längre löpningar Cristiano Ronaldo gör med bollen desto längre löpningar vill Messi göra med bollen i sina matcher?
Nja, det imponerar inte på mig.

En annan sak med Barcelona som inte imponerade ikväll var deras avslutande kvart.
Sergio Busquets antingen felpassade eller filmade skada och segade med bollen hela tiden.
Av 110 passningar från hans fötter gick 109 bakåt till backlinjen.
Henry startade säkert 200 offensiva ruscher under de sista 25 minutrarna och fick bollen EN gång. Det imponerade inte på mig.

Ska det se ut på detta vis kommer Barcelona inte att upprepa triumfen i Champions League.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar