Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 6 februari 2010

Omöjlige Ohejdbare Ovetjkin Omintetgjorde Omgivningen

Henrik Sedin fick låna toppen på poängligan i NHL ett tag men nu har Alex Ovetjkin återtagit tronen genom ett ordentligt ryck.

Jag kollade in poängligan på SVT-text igår och då ledde Sedin med 78 poäng mot Ovetjkins 77. Nu när jag kollar in NHLs officiella poängliga leder Ovetjkin med 82 poäng mot Sedins 78. Svt-text har 80 poäng på ryssen men det är gamla siffror.

Det var kul med uppmärksamheten så länge det varade för Henrik Sedin.
Min teori om Sedins uppryckning i poängligan är att han blev tvungen att lämna sarghörnen när brorsan Daniel skadades och då upptäckte han att det är ute i banan man gör mål. Easy Peasy.... Men Alex Ovetjkin har år av rutin i ett skjuta på allt och utmana och gå framåt på allt. Han går inte att stoppa.

Andra kul nyheter från NHL är ju att Nicklas Bäckström går lika bra som Ovetjkin. Fem poäng senast och killen börjar bli en riktig superstar. Långt ifrån den bleka figur som skulle bära upp ett svenskt Junior-VM-lag för några år sedan. Han ligger nu fyra i poängligan, på samma placering som Crosby och Thornton, sju poäng efter Sedin.

Daniel Alfredsson går också som tåget och gör mål i match efter match. han har nu spelat 47 matcher och har gjort 47 poäng. Hyfsat facit.

Patrik Hörnqvist gjorde två mål senast och ligger på 18 plats i målligan.
5:e svensk i NHLs målliga är Mikael Samuelsson. . .
Ok, jag tar väl de fem då . . . och ett några till;
Henrik Sedin 25 mål
Nicklas Bäckström 25 mål
Patrik Hörnqvist 23 mål
Loui Eriksson 21 mål
Mikael Samuelsson 19 mål
Daniel Alfredsson 17 mål
Tomas Holmström 15 mål
Henrik Zetterberg 14 mål
.
.
.
Fredrik Modin 2 mål på 22 matcher
Johan Franzén 1 mål på 3 matcher. Gör en darrig NHL-comeback på tisdag, tre dagar innan OS startar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar